Franczy

Microsoft: Tablet PC, Mira, Corona és Longhorn hírek

A minden évben megrendezett Microsoft Windows Hardware Engineering Conference, vagyis a WinHEC az idén is számos új információval szolgál az érdeklődők számára. Az e héten zajló WinHEC 2002 összejövetelen Jim Allchin, a Microsoft Platform Group alelnöke tegnap tartott előadásában számos, a Microsofttal kapcsolatos új információt megosztott a megjelentekkel, így többek közt elmondta, hogy a cég tavaly debütált Windows XP operációs rendszere valamikor az idei év közepén kapja majd meg első javítócsomagját. A Windows XP Service Pack 1 Allchin elmondása szerint számos hibajavítást és újítást tartalmaz majd, a mostani előadás keretein belül azonban nem esett szó arról, hogy a Microsoft ezen javítás révén a vele pereskedő feleknek is eleget kíván tenni, vagyis arról, hogy a csomag telepítését követően megoldható a Windows XP egyes fontosabb elemeinek rendszerből történő eltávolítása.

Allchin utalt arra, hogy nem sokkal a Windows XP Service Pack 1 megjelenését követően várható a Tablet PC-re optimalizált Windows operációs rendszer debütálása, ezt követően pedig valamikor az év végén esedékes a Mira eszközök forgalomba kerülése. A Tablet PC és a Mira egyaránt egy lapos LCD kijelzővel ellátott eszköz, azonban lényeges különbség, hogy míg a Tablet PC lényegében egy teljes értékű személyi számítógép, addig a Mira egy vezetékek nélkül a személyi számítógépekhez csatlakoztatható, nem túl nagy tudású eszköz.

Allchin meglátása szerint nagyjából a Mira eszközökkel egy időben mutatkozik majd be a Freestyle rendszer, mely arról ismeretes, hogy segítségével a személyi számítógépek könnyedén távirányítható CD jukeboxokká, DVD-lejátszókká, digitális videorekorderekké, vagy akár televíziós készülékekké alakíthatók át. Mike Toutonghi, a Microsoft eHome részlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Hewlett-Packard, az NEC és a Samsung az elsők közt kíván piacra dobni olyan PC-ket, melyek nagymértékben a Freestyle rendszerre fognak épülni.

Az idei WinHEC-en többek közt fény derült arra is, hogy a jelenleg Corona fejlesztési kódnevet viselő következő generációs Windows Media Player valamikor 2002 legvégén készül majd el, és számos újdonságot fog tartalmazni. Végül pedig mindenképpen említésre méltó, hogy a Microsoft jelenlegi tervei szerint a Longhorn fejlesztési kódnevet viselő Windows XP utód operációs rendszer érkezése csak 2004 második felében várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CybearBoy #3
    Most addig használjak 98SE-t, vagy 2000-et? Mert nekem az XP nem nagyon jött be...
  • killahdog #1
    ha van mondjuk 20 millád fejlesztésre akkor ja..... :)