JohnnyCage

A Philips fontosnak tartja a Microsoft DVD+R/RW támogatását

A holland szórakoztatóelektronikai társaság óriási sikernek könyveli el, hogy a szoftveróriás Microsoft a DVD+R/RW szabványt részesíti előnyben a rivális DVD-R/RW, illetve DVD-RAM megoldásokkal szemben.

Mint a redmondi (Washington) központú szoftvercég a napokban bejelentette, a társaság az eheti Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) konferencián bemutata azt a szoftverét, amely a Windows operációs rendszer következő verziójától biztosítani fogja a natív DVD+R/RW támogatást a felhasználók számára. A Microsoft a konferencián várhatóan egyébként részletesebben is kifejti az új technológiával kapcsolatos terveit.

A szoftveróriás Microsoft támogatása feltehetően végleg bebiztosítja a DVD+RW Alliance szövetség győzelmét a rivális DVD-R/RW és DVD-RAM szabványokat támogató DVD Forum-mal szemben. Mivel a hardvergyártók teljesen megosztottak a három konkurens írható DVD szabvány ügyében, a világ legnagyobb szoftvercégének támogatása minden bizonnyal eldöntötte a verseny kimenetelét. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Microsoft döntése teljesen logikus és érthető, mivel a DVD+R/RW technológia minden kétséget kizáróan fejlettebb, jobb megoldás, mint a rivális szabványok. A DVD+R/RW lemezek nagyfokú kompatibilitást biztosítanak a jelenlegi DVD lejátszókkkal és DVD-ROM meghajtókkal, és a technológia mind az ár, mind a képességek tekintetében jobb választásnak tűnik, mint a DVD-R/RW. A DVD-RAM szabványt a meghajtók alacsony ára ellenére jelentős mértékben visszatartotta az asztali DVD eszközök, illetve DVD-ROM meghajtók döntő többségével való inkompatibilitás.

- Az operációs rendszer támogatása zökkenőmentesebbé teszi az eszközök használatát, ezért a közeljövőben várhatóan még több PC gyártó fog DVD+R/RW meghajtót kínálni számítógépeivel - mondta Dean Sanderson, a HP marketingmenedzsere. - A DVD+R/RW natív támogatása megkönnyíti az ilyen meghajtók telepítését a meglévő rendszerekbe, és várhatóan sokkal kevesebb lesz a probléma - tette hozzá Sanderson.

A Microsoft, amely egyébként a DVD-RAM szabványt is támogatja Windows operációs rendszerének legújabb változataiban, márciusban kezdte megvalósítani a DVD+R/RW támogatást, amikor a Mount Rainier csoport befejezte a DVD+R/RW támogatásának kifejlesztését. A Mount Rainier csoportnak a Philips mellett a Microsoft is tagja, célja pedig kezdetben a CD-RW meghajtók használatának operációs rendszerbe való integrálása volt. A Mount Rainier lehetővé teszi, hogy a felhasználó úgy kezelhesse a CD-RW (illetve DVD+R/RW) meghajtót, mintha az egy floppy meghajtó lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #7
    10 :)
  • Laci73 #4
    A probléma inkább a Microsoft újabb terjeszkedési hulláma...
  • Laci73 #3
    Bocsánat, 200...
  • Laci73 #2
    Így igaz: most számoltam össze, hogy csak az asztalomon 11 CD hever, az újságok CD-mellékletei, a két éve összesen Cd-k meg ütik a 100 darabot legalább...
  • Csatti #1
    Itt az ideje, hogy legyen vegre egy normalis dvd rw szabvany, mar kezdem unni a millio cd-t.