JohnnyCage

A japán gyártók is Tajvanba telepítik a DVD-írók gyártását

A vártnál gyorsabb árcsökkentés következtében a japán gyártók a korábban tervezettnél jóval hamarabb megkezdték a DVD-írók gyártásának áttelepítését Tajvanba, állítják egyes tajvani hírforrások.

A tajvani gyártókhoz közeli hírforrások szerint a gyors árzuhanás nem hagyott más lehetőséget a japán cégek számára, minthogy a költségek csökkentése érdekében tajvanba helyezzék át a DVD író meghajtók előállítását. A 4-szeres sebességű DVD+RW meghajtók ára az elmúlt három hónapban mintegy 40-50 százalékkal csökkent, állítják a hírforrások, akik szerint a japán gyártók ilyen árszinten a hazai gyárakban már nem tudják veszteség nélkül legyártani a meghajtókat.

Az árzuhanás arra késztette a japán társaságokat, hogy a vártnál korábban megkezdjék a gyártás tajvani szerződéses gyártókhoz való áttelepítését. A szakértők korábban a 2004-es év második, harmadik negyedére jósolták ezt a lépést. A tajvani Commercial Times üzleti folyóirat jelentése szerint a BenQ máris mintegy 150 ezer félmagasságú, és vékony kialakítású (notebookokba szánt) DVD-írót szállított le a Teac számára kínai gyárából. A jövőben a BenQ akár 350 ezer darabot is leszállíthat a Teacnak.

A Teac jelenleg a lapos kialakítású DVD meghajtók legnagyobb gyártója a világon. A Micro-Star International (MSI) tulajdonába tartozó tajvani Accesstek jelenleg DVD-Dual meghajtókat szállít a Sony számára, áll a napilap írásában.

A szakértők azonban úgy vélik, hogy a Teac és a Sony a mostani lépések ellenére is nehezen tudja majd felvenni a versenyt a piacvezető NEC (Nippon Electric Corp.) és Pioneer gyártókkal, amelyek a közelmúltban havi 800 ezer - 1 millió darabra növelték DVD-meghajtó gyártókapacitásukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #2
    frászt, DVD+író az.