JohnnyCage

A szoftverkalózok fogják vissza az XP kínai eladásait

A világ legnagyobb szoftvercége kevés kézzelfogható eredményt láthat az illegális másolás elleni harcban Kínában, ahol az illegális szoftvermásolás a legnagyobb méreteket ölti.

A társaság szerint azonban lassan kifejtik hatásukat azok az intézkedések, amelyek a szoftverek illegális terjesztését hivatottak visszafogni. Kína az elmúlt hónapokban számos olyan lépést tett, amely elősegíti a kalózmásolatok visszaszorulását, mivel az ország saját szoftveripart szeretne, és tervbe vette a World Trade Organization-be (Világkereskedelmi Szervezet) való minél hamarabbi belépést is. Az új Windows XP operációs rendszer eladásait egyelőre azonban még visszafogja az országban az illegális szoftvermásolás óriási mértéke.

A Microsoft kínai növekedését azonban továbbra is visszatartja az illegális szoftvermásolás, állítják a szakemberek. - Igen jó eredményeket értünk el a közelmúltban, de ami továbbra is visszatart bennünket, az a szerzői jogok védelmével kapcsolatos szituáció - mondta Michael Rawding, a Microsoft ázsiai részlegének elnöke. Rawding elmondása szerint kína a szerzői jogok elismerésének kezdeti stádiumában van. Kínában az elmúlt évben a szoftverek mintegy 94 százaléka volt illegális másolat.

Rawding szerint a Microsoft a kínai vezetéssel együttműködve próbálja visszaszorítani az illegális szoftvermásolatokat, a jelenlegi, kezdeti stádiumban azonban nehéz kézzelfogható eredményt felmutatni. A jobb kapcsolatok kialakítása végett a szoftveróriás a közeljövőben kibővíti kínai, technikai támogatást nyújtó központját, ami egyben 300 új munkahelyet is jelenteni fog, valamint megépíti az alapjait hosszútávú kínai tevékenységének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mikike #47
    én úgy tudom hogy servereknek Unixot nyomnak
    vagy Sunt vagy Oraclet vagy ilyesmit

    amúgy szerintem meg egyik sem fagy, ha jól be van lőve
    és azt hiszem ezt egyiknél sem könnyű elérni...
  • mikike #32
    az azért érdekelne hogy hogy vitatkoznak a linuxosok egymás közt
    megnéznék egy ilyen derbit:
    a debián a legjobb
    anyádat, a suse jobb
    buzik, a mandrake a király
    ...
  • mir #29
    a linux 60%nál van, nézd meg ezt a linket:http://www.netcraft.com/survey/
    ok bocs
    csak 56%.
    de akor is töb mint az MS.
  • mir #24
    ezekszerint a világ összes webszerverének 60%a mosógéptechnológiát használ
  • Kis-Bob #22
    Ami új és nem windows azt már senki nem meri használni? winszebe te egy rohadt mazohista fasz vagy! Mit élvezel a rengeteg kékhalálon meg a ,,prog. szabálytalan műv.hajtoot végre"-n? Apád már bánhatja hogy nem kisszéket csinálti helyetted.
  • mir #20
    A QURVA SEMÉT MOCSKOS ROHADT GENYÓ VAK ÉS HÜLYE ELCSÖKEVÉNYESEDETT AGÚ FAJTÁD DÖGÖLJÖN KI AZ EGÉSZ FÖLDRŐL!!! hogy lehetsz ennyira vak és nyomorék?
    tudod te mit beszélsz?
    na mind1
    a linux úgyis legyőzi az M$t 10 éven belül:)
  • mikike #13
    persze...
    a mocskos kis ferdeszeműek miatt szar az XP mi?
  • AnarchoiD #9
    Pluspack es a language pack +2 cd es ha a professional melle odarakjak a home -t akkor az 4 ;) nekik semmibe se kerul, veveo toobb cuccot vesz , ois jobban jar ;)
  • Red #8
    mondjuk tényleg durva ami ott van :-)
    kis kínaiak mennek a biciklivel, azt minden sarkon leszólítanak: szídí? dívídí? :-)
    ha valami nem működik, még vissza is lehet vinni hozzájuk, kicserélni, sőt alkudozni is lehet :-))
  • CAD #6
    Hogy sajnalom az MS-t... most mi lesz veluk? - atya-úr-isten.