Franczy

Intel újdonságok a jövő héten

Különböző források szerint az Intel a jövő héten bemutatja legújabb és egyben legnagyobb teljesítményű, asztali számítógépekbe szánt Pentium 4-es processzorát, ezenkívül pedig a cég képviselői olyan új alaplapi chipkészleteket és egyéb technológiákat is bejelentenek majd, melyek révén újfent magasabb szintre emelhető a számítógépes rendszerek összteljesítménye. Az előttünk álló két hónap, április és május elég mozgalmas lesz az Intel számára, mely időszakot a Santa Clara-i székhelyű chipgyártó a jövő héten azzal kezdi meg, hogy villámgyorsan bejelenti a 2,4 GHz-es működési frekvenciájú Pentium 4-es processzort, mely chip újdonság a nagyobb számítógépgyártó cégek termékeiben már ugyancsak a jövő héten elérhető lesz.

A jövő héten debütáló vadonatúj, 2,4 GHz-es frekvenciájú Pentium 4-es chip egyébként nemcsak a leggyorsabb, hanem egyben a legkisebb Pentium 4 is lesz, ugyanis 131,4 négyzetmilliméteres felülete megközelítőleg 10 százalékkal kisebb, mint a jelenlegi Pentium 4-es csúcsmodell felülete. A kisebb méret a gyártási költségek csökkenését hozza magával, azonban ez természetesen korántsem jelenti azt, hogy a 2,4 GHz-es Pentium 4-ből alacsony ára miatt villámgyorsan tömegcikk válna, ugyanis az újdonság ára debütáláskor 560 dollár lesz.


Egyes japán boltokban már meg is jelentek az új processzorok

Az Intel ezzel párhuzamosan két vadonatúj Pentium 4-es alaplapi chipkészletről is lerántja a leplet a közeljövőben. Az egyik ilyen chipset újdonság az i845G típusjelzést viseli magán, mely chipkészlet többek közt integrált grafikus vezérlőjéről és USB 2.0 kontrolleréről lesz ismeretes. Az i845G-vel kapcsolatos jelenlegi információk szerint az Intel ezen új chipsete mind a normál SDR (Single Data Rate) SDRAM, mind az újabb DDR (Double Data Rate) SDRAM memóriák kezelésével könnyedén elboldogul majd, és az Intel tervei szerint már az idei év második negyedévében nagy számban elérhető lesz az alaplapgyártó cégek számára. Várhatóan május 6-án debütál az Intel legújabb, Rambus memória támogatással rendelkező Pentium 4-es alaplapi chipkészlete, az i850E, mely már a legújabb, 533 MHz-es rendszerbusz frekvenciával rendelkező Pentium 4-es processzorokat is támogatni fogja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Veriel #8
    uhu=ugy :))
  • Veriel #7
    Hehe, az intel nem kapkod, uhu jatszik az AMD-vel, mint macska az egerrel. A eredmeny meg egyertelmu :))
  • NasaTm #5
    DewDew es a supergamez egykutya te nagyon okos. Csak Dew webje leginkabb a hardwarevel foglalkozik a Supergamez meg mindenel.