JohnnyCage

A Microsoft behálózza az otthonokat

A szoftveróriás Microsoft CeBIT-en bemutatott, illetve bejelentett újdonságaiból tisztán kitűnik, hogy a társaság a hardverszabványokra is egyre inkább kiterjeszti befolyását, célja pedig az otthonok meghódítása.

Mindez különösen igaz azon fejlesztésekre, amelyek célja egy otthoni hálózati architektúra megalkotása. A Pocket PC-k, webpadok, Tablet PC-k, és Mira intelligens kijelzők szerepe eközben egyre inkább körvonalazódik.


A Microsoft Mira várhatóan 2002 végén lesz megvásárolható.

A Mira techológia például igen komoly figyelmet kapott a CeBIT-en. Mint ismeretes, a drótnélküli hálózati kapcsolattal rendelkező eszköz az asztali számítógép akár 100 méteres távolságból való használatát teszi lehetővé. Mivel az eszköz az LCD kijelző mellett csak a legfontosabb eszközöket tartalmazza, a számítási teljesítményt, a tárolókapacitást, illetve az internet elérést pedig az asztali számítógép nyújtja a háttérből, a hordozható készülék könnyű, halk, és alacsony fogyasztású lehet.

A Microsoft szerint ahogy az asztali számítógépek teljesítménye nő, a jövőben lehetővé fog válni az is, hogy egy PC-re akár több Mira-alapú eszköz is kapcsolódjon. Ettől a ponttól kezdve pedig a PC gyakorlatilag egy otthoni hálózat szerverének a szerepét fogja betölteni.



A Pocket PC-k a handheld piacon hódítanak, és egyre inkább a multimédia alkalmazások felé orientálódnak, a Tablet PC-k pedig a jövőben akár teljesen átvehetik a notebookok helyét. Mivel előbb-utóbb ezen eszközök mindegyike rendelkezni fog drótnélküli hálózati rendszerrel, szintén drót nélkül is hozzákapcsolhatók lesznek a "szerver" PC-hez.

Mindent egybevetve a redmondi (Washington) szoftveróriás reméli, hogy a társaság a jövőben az operációs rendszerek piaca mellett az otthoni hálózati megoldások piacán is főszerephez jut.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #15
    Én biztosan kivétel vagyok, de ha hibával találkozok, akkor utánanézek és kijavítom. Azért lehet, mert a Linuxoknál már hozzászoktam ehhez. Nem is szidom senki anyját. Biztosan én vagyok a buta. :-P
  • MuERTe #13
    Egyébként tényleg buta dolog az m$-t szidni, hisz az csak egy vállalatnév. Én pl. billgeci anyját szidom ha fagy ez a ratyi :)
  • MuERTe #12
    Két hét alatt épp elég sok kellemetlen tapasztalatot lehet szerezni :))
  • Supergamer_real #11
    Ennek is megvannak a "tortenelmi alapjai", bar ezt gondolom te is tudod.Az azonban tenyleg idegesito, hogy Jozsika eppen 2 hete kapta a PCjet, de mar a neten a mikrofost szidja..
  • Laalee #10
    latom meg minidg divat szidni az MS t :)
  • MuERTe #8
    Aztán egy biztonsági hiba következtében az egész netközösség élvezheti a trónolásod látványát :DDDDD