JohnnyCage

Kibővíti mobil programját a Microsoft

A szoftveróriás Microsoft a közeljövőben ki kívánja bővíteni mobil programját, lehetővé téve a társaság partnerei számára, hogy azok különféle hardver- és szoftvermegoldásokat adjanak ki mobil termékeihez.

A Microsoft Mobility Group csoportjának termékeibe a PocketPC 2002 kéziszámítógép operációs rendszer, illetve a Smartphone 2002 OS tartozik. A szoftveróriás kiválasztott 110 céget mintegy ötezer partnere közül, amely társaságok részesei lesznek a Mobility Partner Advisory Council elnevezésű tanácsadói testületnek. Ezek a társaságok félévente 15 ezer dollárt fognak fizetni a Microsoftnak a tagságért, cserébe viszont a többi cégnél jóval hamarabb juthatnak majd a Microsoft szoftverfejlesztő készleteihez, illetve egyéb eszközeihez, ami az új termékek kiadásánál óriási előnyt jelenthet számukra.

A szoftveróriás lépése nem véletlen, hiszen a társaság mobil rendszerekhez készített operációs rendszereinek sikere többek között a támogatók számától, illetve a megoldásokhoz elérhető szoftverek számától is függ. A Microsoft ezért agresszívan népszerűsíti mobil platformjait, és igyekszik jó viszonyt kialakítani a fejlesztőkkel. A tanácsadói testület tagjai között egyébként olyan óriáscégek is megtalálhatók, mint a Compaq Computer, a Hewlett-Packard, az SAP, a PeopleSoft, a Siebel Systems, a J.D. Edwards, és a Synchrologic.

A testület tagjai kiemelt technikai támogatásra számíthatnak a Microsofttól, lehetőségük nyílik a szoftveróriással együtt képviseltetni magukat bizonyos eseményeken, és részesei lesznek a Microsoft Global Partner Programnak is. Ez utóbbi program mintegy 750 ezer olyan fejlesztőt foglal magába, akik különféle Microsoft termékekhez fejlesztenek alkalmazásokat. A testületi tagok havonta egyszer találkoznak, hogy információt szerezzenek a legfrissebb stratégiai lépésekről, illetve ütemtervet kapjanak a jövőben megjelenő Microsoft Mobility Group termékekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!