Franczy

Steve Ballmer Microsoft dolgozóknak küldött e-mailje

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója a napokban e-mailben értesítette a szoftvercég alkalmazottjait arról, hogy a Microsoft a közelmúltban lényegében miről is egyezett meg az amerikai kormányzattal, valamint arról, hogy jelenleg hogy állnak a cég peres ügyei. Ballmer ezenkívül arról is beszámol az említett e-mailben, hogy a Microsoftnak milyen kilátásai vannak a közeljövőbeli bírósági tárgyalásokon, valamint felkéri az összes Microsoft alkalmazottat, hogy a jövőben tegyenek majd eleget azon kötelességeiknek, melyeket a cég által folytatott és folytatandó egyeztető tárgyalásokon megfogalmaznak.

Steve Ballmer
"Úgy vélem, hogy a közelmúltban az amerikai kormányzattal aláírt egyezményünk rendkívüli jelentőséggel bír, és én személyes kötelességemnek érzem, hogy az egyezményben foglaltakat a legmesszebbmenőkig teljesítse a Microsoft, ami természetesen azt jelenti, hogy a Microsoft összes munkatársának tartania kell magát az egyezmény által előírt feltételekhez. Tény, hogy az említett egyezmény nagyon fontos megszorításokat és kötelezettségeket ró cégünkre, üzleti tevékenységeinkre és minden egyes munkatársunkra, és remélem, hogy a Microsoft összes alkalmazottja kötelességének érzi majd, hogy tartsa magát ezekhez az amerikai kormányzat által szabott feltételekhez" - írta Ballmer.

Aki esetleg a közelmúltban nem követte folyamatosan figyelemmel a Microsoft peres ügyeit, annak elmondom, hogy a fentiekben többször is emlegetett egyezmény megkötésére november elején került sor, amikor is az amerikai Igazságügyi Minisztérium és a Microsoft vezetői megegyeztek egymással a cég peres ügyeivel kapcsolatban, és amely egyezséget a szakértők egyszerűen csak a Microsoft győzelmének neveztek. Igen, győzelemnek neveztek, mert az egyezség lényegében csak nagyon mérsékelt megszorító intézkedések bevezetésére kényszeríti a Microsoftot, vagyis a szoftveróriás az egyezség végső ratifikálása esetében nagyon könnyen tehetne pontot az évek óta húzódó peres ügyei végére.

A dologban az a legérdekesebb, hogy Steve Ballmer a fent említett, Microsoft dolgozóknak küldött e-mailben az egyezségre már mint egy jóváhagyott egyezségre tekint, pedig a helyzet jelenleg korántsem ilyen kedvező a szoftvercég számára. Történt ugyanis, hogy a Microsoft győzelmének kikiáltott egyezmény a szoftveróriással pereskedő amerikai államok közül kilencnek nem tetszett, és ezen államok azt indítványozták, hogy az egyezményt még véletlenül se ratifikálják, és minél hamarabb folytassák a Microsoft trösztellenes pereit, melyek száma egyébként jelenleg már meghaladja a százat is. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, ebből a szempontból december rendkívül fontos lehet, ugyanis a Microsoft ebben a hónapban számos egyeztetésen, meghallgatáson és tárgyaláson vesz majd részt. Ballmer egyébként azt is leírja az említett e-mailben, hogy a Microsoft december 16-tól kezdve teljes mértékben eleget tesz a kormányzattal kötött egyezségben foglaltaknak, ami rendkívül furcsa, hiszen annak elfogadása jelenleg még több mint kérdéses, vagy Ballmer esetleg tud valamit, amit mi még nem?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • galocza #2
    te kis irigy... 8)
    támogasd te is a trónra kerülő amcsi elnök választási kampányát pár mikóval és te is kivételezett (törvényen felüli) helyzetben leszel. amúgy meg törvényen kívüli...