Franczy

Windows Media technológiák az új DVD chipekben

A Microsoft kétségkívül mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa kifejlesztett Windows Media technológiák minél szélesebb körben elterjedjenek, melynek ékes bizonyítéka, hogy a szoftveróriás képviselői a mai nap folyamán bejelentették, hogy a DVD chipek gyártásával foglalkozó cégek következő generációs termékei már alaphelyzetben támogatni fogják a Windows Mediát, magyarul a Microsoft a fogyasztói elektronikus berendezések piacán is meg szeretné vetni a lábát. Szakértők szerint a Microsoft ezen lépése mindenképpen üdvözölendő, ugyanis az új, immár Windows Media támogatással rendelkező chipekre épülő újgenerációs DVD-lejátszók akár már arra is képesek lesznek, hogy egyetlen CD-ről huszonkét órányi folyamatos zenét játszanak le, mely szolgáltatást a felhasználók minden bizonnyal örömmel vesznek majd.

A Microsoft képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a jövő évben többek között olyan nagy cégek állnak majd ki a Windows Media audiovizuális technológiái mellett, mint például a Cirrus Logic, az ESS Technology, az LSI Logic, az ST Microelectronics, vagy a Zoran. Ez pedig pestiesen szólva nem semmi, ugyanis az imént felsorolt cégek gyártják a DVD-lejátszókba szánt vezérlőchipek mintegy kilencven százalékát, vagyis a Microsoft úgymond kapásból nyeregben érezheti magát ebben a piaci szegmensben is.

"Rendkívüli módon örülünk a Microsoft bejelentésének, ugyanis a kiváló minőségű Windows Media audiovizuális technológiák révén a közeljövőben debütáló, újgenerációs chipekkel szerelt DVD-lejátszók minden eddiginél szélesebb körű és kiválóbb minőségű szolgáltatásokat nyújthatnak a vásárlók számára" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Tom McLoughlin, a professzionális minőségű szórakoztató elektronikai berendezések gyártásával foglalkozó Harman Kardon cég elnöke.

"A mostani bejelentésünk nyomán a következő év folyamán debütáló újgenerációs DVD-lejátszó berendezések újabb bizonyítékai annak, hogy a személyi számítógépek esetében használatos digitális technológiák egyre fontosabb szerepet töltenek be a szórakoztató elektronikai eszközök piacán is, vagyis úgy gondolom nem tévedek, ha azt mondom, hogy a PC-s technológiák a közeljövőben egyre több család nappalijába kopogtatnak majd be" - nyilatkozta a Microsoft szóvivője a Streaming Media East 2001 elnevezésű New York-i szakkiállításon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • radical #12
    Szerintem itt nem a WMA a poén hanem az AVI!!! Az csúcs lenne ha a DVD lejátszók alapból támogatnák az avi lejátszást mert akkor a sárgák egyből kihoznák az olyan lejátszót ami támogatja a DivX-et. És akkor nem kellene az 1cd-s szuper divxeimet átkonvertálnom 2cd mpeg2-vé hanem simán lejátszanám. Ez lenne a királyság! A mostani lejátszók meg tudnak mp3-at lejátszani úgyhogy nem tudom hogy a WMA-val mit akar az MS...
  • Laalee #8
    erröl is volt szo... windows media... olyan mint a mp3 csak szarabb :) de ezt fogjuk szeretni mert ez lesz...
  • Efreet #7
    lgi: wma... és az copyrightos :)