JohnnyCage

Bleem: Game Over

A PC-s PlayStation emulátor szoftvereket készítő Bleem Inc. a közelmúlt hosszadalmas pereskedéseit követően befejezi pályafutását, derült ki a társaság weboldalán megjelent közleményből.

A PlayStation emulátor weboldalára a hétvégén egy gyepes területen álló sírkő rajza került fel, amelyen a következő áll: "Bleem! April 1999 -- November 2001.", vagyis "Bleem! 'Élt' 1999 áprilisától 2001 novemberéig." Mindemellett a weboldal címe is a meglehetősen egyértelmű "Game Over"-re változott. Az oldalon megtalálható Sonic, a sün, a Sega egykori népszerű karaktere is, miközben éppen egy virág szirmait tépkedi, és sír. A Bleemnek küldött e-mail üzenetre egy automatizált válasz érkezett: "Köszönjük hogy emailt küldtél a Bleemnek!, de mi már történelem vagyunk. Kampec, vége, eltűntünk, egyszóval meghaltunk."


A Sony egyik szóvivője elmondta, hogy nem tudott a Bleem! lépéséről, ezért egyelőre nem is tud az ügyben nyilatkozni. A japán társaság először 2000 májusában perelte be a Bleem!-et azonos nevű PlayStation emulátor szoftvere miatt. A pereskedés később azonban tovább bonyolódott, amikor a Bleem! válaszul beperelte a Sony-t.

A Bleem! Inc. legújabb szoftvere, a Bleemcast, lehetővé tette a SEGA Dreamcast tulajdonosoknak, hogy bizonyos PSX játékokat futtassanak konzoljukon. Ehhez először az emulátort kellett elindítani, amely egy virtuális PlayStation-t faragott a Dreamcastból. A 6 dolláros áron forgalmazott, egy adott játékhoz használható emulátorprogramnak a tervek szerint készült volna olyan változata is, amely 20 dollárért számos PSX játékot képes lett volna futtatni Dreamcaston.

A Bleem! a Connectix mellett PlayStation emulátorokat készítő két cég egyike volt. A Connectix a közelmúltban licenszelte technológiáját a Sony-nak, és felhagyott a szoftver terjesztésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #15
    hat akkor psx cuccost se fogok sokat gyujteni..nem mintha eddig sok lenne belole.. de azert kar erte, biztosan sokaknak jo volt ha a sony-nak ennyire megerte kiutni
  • Efreet #12
    megírták még a Bleem!Cast-ot tekken3ra, granturismo2-re és metalgearsolidra. ezek léteznek. léteztek. :((
  • item #11
    1 perces néma csend...(viszlát)..
  • Sub #5
    szer helyett szar :)
  • Sub #4
    Jó hogy vége olyan szer volt az a Bleem! hogy sírógörcsöt kaptam tőle! A Virtual Game Station ezerszer jobb! Bár a PS2 meg XBOX emu tényleg jól hangzik :-)
  • CSOCSO #3
    azért amit emailben visszaküldenek azmegható:) de tényleg ..és nem tépkedi a szirmokat hanem lehullnak a szirmok no de mindegy.... RIP:((((((((( ( bár sose bírtam hazsnálni a bleemet!)
  • GAMECUBE #1
    jajde jo en vagyok az elso hozzaszolo... hat kar ertuk az tuti..... elneztem volna egy ps2es xbox emut...(de allitolag sony mar dolgozk rajta:)