JohnnyCage

A VIA pert nyert az Intellel szemben

A tajvani chipset gyártó VIA Technologies a Commercial Times napilap jelentése szerint pert nyert a chipóriás Intel ellen, igaz nem a társaság licensz nélkül kiadott Pentium 4 chipseteinek ügyében.

A napokban lezárult perben a chipóriás Intel bizonyos AMD processzorokhoz kifejlesztett alaplapi chipkészletek miatt perelte a VIA Technologies-t. Az ügynek tehát nincs közvetlen köze azokhoz a perekhez, amelyeket az Intel a közelmúltban zúdított a VIA nyakába a Pentium 4 licensz nélkül kiadott Apollo P4X266 chipkészlet kiadása miatt.

A VIA egyelőre nem kommentálta a híreket, mivel előbb maga is meg szeretne bizonyosodni az információ hitelességéről. A PC piac többi résztvevője most azt várja, hogy az Intel számára kedvezőtlen döntés miképp befolyásolja a két társaság között nemrégiben kirobbant, újabb jogi ellentétet. Az elmúlt hetekben olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a VIA Technologies és az Intel közel áll a megállapodáshoz, a társaságok azonban nem nyilatkoztak az ügyben.

A közelmúltban lezárult per a legendás Intel - VIA "barátság" immár második fejezete volt. Az Intel első VIA ellen irányuló pere közös megállapodással zárult 2000 júliusában. Az Intel akkor bizonyos grafikus vezérlőkkel, illetve rendszerbusszal kapcsolatos szabadalmait érezte megsértve.

A jogi szakértők szerint a két cég között jelenleg is fennálló jogi harc előbb vagy utóbb, de megállapodással fog lezárulni, és nem valószínű, hogy bármelyik perben ítélet születne. A vezető alaplapgyártók a perek lezárultáig azonban nem adnak ki VIA chipkészletre épülő Pentium 4 alaplapot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • marque #11
    Igen tom, de azért ott sem fogalmaztak ilyen 1értelműen. De én csak arra utalok, hogy ha ilyen jó a teljesítmény szvsz mindegy a fast write tökéletes v. tökéletlen alkalmazása..
  • fotel #10
    Úgértettem a fast writes - azt nemigne oldották meg eddig állítólag
    nem én találtam ki a msáik neves hírportálról származik
  • marque #9
    "Egyébként felesleges pereskedniük, úgysem megy az agp a viának:)"

    Nem, csak úgy 190-220 fps-sel.
  • Inquisitor #8
    Ha valaki követte ezt a témát itt vagy más oldalakon, akkor az tudja, hogy ezt mindenki biztosra vette 3-4 hónapja :)
  • rotator #6
    Valóban, a másik siteon kicsit tartalmasabb ez a hír. De a végeredmény ugyanaz: ez már megint csak egy olcsó trükk volt az Intel részéről az AMD szivatására.
  • fotel #4
    z.p.e

    Arrólé van szó hogy jogos-e az agp fast writes témogatás a via chipsetekben, csak ez az SG nem említi, de egy msáik neves magyar hw site nagyon is!

    Egyébként felesleges pereskedniük, úgysem megy az agp a viának:)