Franczy

Hiánycikk a 2 GHz-es Intel Pentium 4?

Szakértők szerint elképzelhető, hogy az idei év hátralevő részében hiánycikk lesz az Intel jelenlegi csúcsprocesszora, a 2 GHz-es frekvenciájú Intel Pentium 4-es chip. Jó példa erre, hogy a világ egyik legnagyobb számítógépgyártó cége, a Dell Computer is 2 GHz-es Pentium 4 hiánnyal küszködik, melynek az az eredménye, hogy a cég pár napja már nem vesz fel rendelést olyan Dell Dimension 8200 típusú asztali számítógépekre, melyekben 2 GHz-es Pentium 4 processzor van. Ezzel párhuzamosan az elmúlt hétvégén a Dell website-ján található "konfigurátor" szolgáltatásból is kivették az említett Intel processzort.

A Dell szóvivője elismerte, hogy a cég az elmúlt napokban-hetekben szinte az összes 2 GHz-es Pentium 4-es processzorát kiárusította, mely jelenség a cég szerint a rendkívül erős felvásárlópiacnak tudható be, azonban a szóvivő érdekes módon tagadta, hogy a jelenlegi helyzetben a 2 GHz-es chip hiánycikk lenne.

"Arról van szó, hogy ezen termék iránt óriási kereslet mutatkozott az elmúlt időkben, melynek köszönhetően lényegében az utolsó darabokat is eladtuk ezekből az Intel chipekből. Remélhetőleg mielőbb megkapjuk az új 2 GHz-es Pentium 4-es szállítmányokat, és akkor újra forgalmazni kezdjük majd az Intel csúcsprocesszorát" - nyilatkozta Tom Kehoe, a Dell Computer szóvivője.

Kehoe elmondta, hogy a Dell vezetősége azért döntött úgy, hogy leveszi a cég árlistáiról a 2 GHz-es frekvenciájú Pentium 4-es processzorokat, mert nem szeretnék becsapni a vásárlóikat, akik amennyiben mostanság az említett processzorral szerelt asztali számítógépet rendelnének, szinte bizonyos, hogy a közeljövőben nem jutnának hozzá a kiszemelt konfigurációhoz. A cég website-járól egyébként kiderül, hogy egy Intel csúcsprocesszorral szerelt Dell számítógépre jelenleg körülbelül negyven munkanapot kell várni, míg az 1,7 GHz-es, az 1,8 GHz-es, vagy 1,9 GHz-es Dell Dimension PC-k szállítási ideje a legrosszabb esetben is pár napban mérhető. A konkurens Compaq Computer, illetve Gateway cégek árlistáiról a mai napig nem kerültek le az Intel csúcsprocesszorai, vagyis elképzelhető, hogy ezen cégek raktárán még bőven van az említett chipekből.

A Dell egyébként nem most került először ilyen helyzetbe, ugyanis amikor a 700 MHz-es, 733 MHz-es, valamint 1 GHz-es frekvenciájú Intel Pentium III processzorok újak voltak, hasonló hiánycikkeknek számítottak a Dell kínálatában. Az Intel az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az idei év negyedik negyedévének elején némileg tényleg hiánycikk lett a 2 GHz-es Pentium 4-ből, azonban a negyedév végére a cég reményei szerint megoldódik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KIP #17
    Szép is lenne:-)
  • item #15
    "Csak azért adta ki az intel a 2 GHZ-es chip-et, hogy lépést tartson az intel-el..." úúúúú ez nagyon durva hozzászólás volt ! (szegény pára)..
  • MuldR #13
    Hat igen, ha a Dell nem arra verne a nyalat hogy ket napos raktarkeszlettel dolgoznak, akkor nem szopna be ilyeneket. Ces't la vie! Valamit valamiert :P

    Egyebbkent az is hulye aki Dellt vesz. :)
  • rotator #11
    Intel inside, hülyegyerek outside.
  • Tomcat.no1 #10
    Tök égés lenne az Intel-nek ha tényleg AMD-t kellene gyártania.... :))))))))
  • AtisH #7
    És tudjátok, hogy az AMD-t az Intel fogja gyártani?:)))))))
  • PICU #6
    tudtatok, hogy az amd az amd-t gyartja?:))
  • KIP #5
    Ez várható volt az Inteltől, leviszi az árakat
    hogy elterjedjen az éppen aktuális proci, aztán ,meg nem tud eleget gyártani belőle...
  • Fatality #2
    Ismét egy rendkívűl laikus hozzászólást olvashattunk lentebb...