JohnnyCage

Liquid Audio a Palm eszközökben?

A kéziszámítógépeket gyártó Palm Inc. szövetséget kötött az online zenével és szolgáltatásokkal foglalkozó Liquid Audio-val, amelynek értelmében az utóbbi cég digitális zenével látja el a Palm PDA eszközöket.

A Palm m100 és m105 PDA eszközök felhasználói a jövőben hozzáférést nyerhetnek a Liquid Audio digitális zenéihez, amennyiben rendelkeznek a Shinei Porteson MP3 zenelejátszójával. A Liquid Audio szerint az ilyen eszközökkel rendelkező felhasználóknak a Liquid Player Plus szoftver segítségével lehetőségük nyílik zeneadatfolyamok és fájlok lejátszására, letöltésére, illetve vásárlására.

A Palm Inc. a közelmúltban licenszelte a Liquid Audio Secure Portable Player technológiáját, amely lehetővé teszi a hardvercégeknek olyan digitális zenei eszközök készítését, amelyek együttműködnek a Palm teljes PDA termékcsaládjával. A Palm emellett licenszelte a Liquid Store egy speciális változatát is, amely segítségével a Palm PDA felhasználók digitális zenefájlokat vásárolhatnak az interneten egy számos előadó zenéit tartalmazó adatbázisból.

A mostani igéretes lépései ellenére a Liquid Audio meglehetősen rossz anyagi helyzetben van. A társaság a második negyedévet 14 millió dolláros veszteséggel zárta, ami részvényenként 62 centet jelent. A társaság a tavalyi második negyedévben 7,7 millió dolláros veszteséget ért el.

A Palmmal kötött megállapodás "lehetőséget ad számunkra, hogy felhasználók millióinak biztosítsunk digitális zenét" - mondta Gerry Kearby, a Liquid Audio vezérigazgatója. "A Palm kéziszámítógépek felhasználói ezentúl saját eszközeiken élvezhetik kedvenc zenéiket, miközben éppen egyéb feladataikat végzik PDA-jukon".

A Palm nem az első PDA gyártó, amelyik digitális zenét kínál eszközein. A Sony júniusban kiadott második generációs Clié PDA-ja, a PEG N710C, 499 dolláros áráért mind MP3, mind ATRAC3 fájlokat le tud játszani. A Microsoft Pocket PC-alapú PDA-k, mint például a Compaq iPaq, pedig kivétel nélkül képesek MP3 és WMA fájlok lejátszására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!