JohnnyCage

Óriási a Compaq iPaq eszközök kereslete

[Register] Jeff Clarke, a Compaq egyik vezetője bejelentette, hogy a társaság 450-500 ezer iPaq PDA eszközt fog értékesíteni ebben a negyedévben, ami az első negyedévhez képest 80%-os növekedést jelent.

A Compaq mindezt annak ellenére volt képes elérni, hogy a konkurens Palm és Handspring társaságok az utóbbi időben komoly problémákkal küszködnek a PDA eszközök eladásait illetően. A Handspring például az elmúlt héten bejelentette, hogy a társaság a felére csökkentette a negyedévi várható eredményét, mivel hirtelen visszaesés volt megfigyelhető a cég eszközei iránti keresletben. A Handspring mellett a Palm Inc. sem áll túlzottan jól mostanában.

A Compaq iPaq eszközeinek eladásaiban megfigyelhető hirtelen fellendülés többek között annak is köszönhető, hogy a társaság az első negyedévben nem volt képes elegendő mennyiséget leszállítani az apróságokból, így a valós eladások nem tükrözték a keresletet. A Compaq tajvani partnercége azonban egy új gyárat nyitott meg áprilisban, amely azóta ontja magából az iPaq eszközöket. Clarke mostani bejelentése kétségtelenül arra utal, hogy a szállítások végre egyensúlyban vannak a kereslettel, de a valódi kihívás a harmadik negyedév lesz a cég számára.

Bár a Palm mostanság nehéz időket él, mint a világ vezető PDA gyártója, a társaság az elmúlt negyedévben 2,1 millió PDA egységet adott el, amitől a Compaq még jelentősen el van maradva. Az elemzők azonban úgy vélik, a Compaq hamarosan utólérheti a Palm eredményeit, mivel a Microsoft PocketPC operációs rendszerű iPaq eszközök szélesebbkörű alkalmazhatóságuk miatt kezdenek népszerűbbé válni, mint a Palm OS-alapú PDA-k. Matt Kydd, az egyik online áruház igazgatója elmondta, a mérleget elsősorban az billenti a Compaq felé, hogy az iPaq gépeken azok az alkalmazások futnak, amelyek az asztali PC-ken.

A PC-khez szokott felhasználók kényelmén kívül az iPaq eszközök színes kijelzőjükkel is hódítanak, amely bár az újabb Palm eszközöknek (m505) is része, a társaságnak nehéz dolga lesz a Compaq és a PocketPC ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Robert #1
    ...azt persze hozzá kell tennem hogy van a cégnél egy arab srác aki meg van bolondulva az ilyen kütyükért. Ő is vett egy iPaq-t és 1 hónap után csóválgatja a fejét hogy porosodik belülről a képernyő. Mert sajnos a kártya slot naagyon ki van dolgozva és a a design miatt nem zárt a masina. Amúgy tényleg szép és tetszetős. Aki teheti próbáljon ki egyet.