JohnnyCage

Per indult a Palm és a 3Com ellen

Egy kaliforniai jogi cég a napokban pert indított a Palm Inc., és egykori anyacége, a 3Com ellen, mivel a Palm PDA eszközök szinkronizálás közben állítólag kárt tehetnek a PC-kben.

A pert, amelyet a napokban jegyeztek be San Francisco bíróságán, a Pinnacle Law Group nevű jogi társaság indította. A felperesek szerint a Palm PDA eszközök a PC-vel való adatszinkronizáció folyamata során kárt tehetnek a PC hardverében. A Santa Clara-i (Kalifornia) Palm, és az ugyanott található korábbi anyacége, a 3Com állítólag nem figyelmeztették a felhasználókat, hogy a Palm PDA eszközök HotSync képessége tönkreteheti a PC-k bizonyos típusait, amit csak a gépek alaplapjának cseréjével lehet helyrehozni.

A Palm egyelőre nem kívánt reagálni a vádakra, mivel a társaság még nem kapott értesítést a perről.

A pert a Pinnacle Law két kaliforniai Palm tulajdonos megbízásából indította, akik szeretnék, ha az Egyesült Államok Palm PDA tulajdonosai, legalább is akiket érintett a probléma, összefognának az ügyben. A probléma egyébként állítólag a Palm V és Palm Vx eszközök esetében áll fenn, amelyeket a gyártó 1999. óta árul világszerte, és a Pinnacle Law szerint felhasználók százezreit érintheti.

A felperesek azt szeretnék elérni, hogy a Palm Inc. kártérítést fizessen nekik és a hasonlóképp járt felhasználóknak, valamint értesítse a felhasználókat a probléma lehetőségéről, amely következtében tönkremehet PC-jük alaplapja.

A vád szerint a Palm PDA eszközök HotSync funkciója az alaplapok soros portját teszi tönkre, ami miatt új alaplapot kell venni. Hogy melyik alaplapokat illeve PC-ket érinti a probléma, azt a vádirat nem tartalmazza, a Pinnacle Law képviselői pedig egyelőre nem elérhetőek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuERTe #7
    ha valaki a gépemhez közelít egy palmal,eltöröm a kezét:)))
  • Csibe #6
    "...HotSync képessége tönkreteheti a PC-k bizonyos típusait, amit csak a gépek alaplapjának cseréjével lehet helyrehozni..."
    Nem lett volna egyszerűbb, hogy tönkreteheti az alaplapot? ;)
  • Csibe #5
    Microsoft??? :)