Csabi

Office alkalmazások kéziszámítógépeken

A legtöbb kéziszámítógépekkel kapcsolatos hír leginkább a hardveres megoldásokkal foglalkozik. Sokszor lehet hallani az egyre kisebb, ugyanakkor egyre nagyobb teljesítményű PDA-król, amelyek mind több funkciót és szolgáltatást biztosítanak. Az elmúlt időszakban sokat javult a kijelzők minősége, és a vezetéknélküli kommunikációs technológiák is egyre nagyobb szerephez jutnak. Azonban a kéziszámítógépek esetében nemcsak a hardverkomponensek teljesítménye számít, hanem az operációs rendszer és a különböző szoftverek hatékonysága is. Fontos, hogy a kis készülékekhez kifejlesztett alkalmazások a lehető leghatékonyabban használják ki a rendelkezésükre álló erőforrásokat.

A DataViz a legújabb, Documents To Go Professional Edition 4.0 szoftverének kifejlesztése során arra törekedett, hogy egy minél sokoldalúbban és hatékonyabban felhasználható programot készítsen. A Documents To Go abból a célból készült, hogy a PC-k esetében jól ismert Microsoft Office irodai szoftvercsomagnak legyen egy kéziszámítógépekre készülő változata is. Ennek megfelelően lehetőséget biztosít többek között Excel táblázatok készítésére és PowerPoint prezentációk megtekintésére is. Ezeken kívül Word formátumú dokumentumok is létrehozhatók illetve szerkeszthetők.


Erin O'Connor, a DataViz szóvivője elmondta, hogy a legújabb verzió számos újdonságot tartalmaz az eddigi változatokhoz képest. Így például már 110 darab, táblázatkezeléshez használható függvény érhető el. A 4.0-ás verzió támogatja a Palm m500 szériás kéziszámítógépek esetében alkalmazható memória-bővítőkártyákat is. Továbbá kompatibilis a DocSync szinkronizációs technológiával, amely a dokumentumok hatékony átvitelét biztosítja a kéziszámítógép és a PC között.

A DataViz Documents To Go Professional Edition 4.0 augusztus végétől lesz elérhető, és körülbelül 70 dollárba (21 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!