Franczy

Palm: felvásárlás helyett feldarabolás

[CNet] A Palm elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy eddig még egyetlen, komolyabb szándékokkal rendelkező vállalat képviselője sem kereste meg őt azzal a céllal, hogy esetleg megvásárolná a szebb napokat is látott Palm céget, vagyis a cég felvásárlásával kapcsolatos korábban felröppent pletykák nem bizonyultak valósnak.

Carl Yankowski elnök-vezérigazgató a napokban megtartott Bear Stearns technológia konferencián tartott előadásában elmondta, hogy vevő ugyan még nincs a Palmra, de a cégen belül számos szerkezeti átalakítást hajtanak majd végre a közeljövőben, hiszen a jelenlegi helyzet már szinte tarthatatlan. Yankowski elmondta, hogy a Palm cégen belüli legfontosabb változást az jelenti, hogy lényegében két részre darabolják fel a céget, vagyis a kéziszámítógépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó részleg és a szoftverfejlesztő részleg teljesen elválik majd egymástól.

"Az eddigiekben még egyetlen cég sem keresett meg olyan szándékkal, hogy esetleg megvásárolná a Palmot, így ez ügyben nem is tudok mást mondani" - nyilatkozta Yankowski a Palm eladásával kapcsolatos pletykák kapcsán a Reutersnek.

Annak ellenére, hogy a kéziszámítógépek piacán jelenleg még mindig egyértelmű a Palm dominanciája, a cég különböző eladási mutatói az elmúlt időkben nagyon visszaestek, és a Palm részvények ára is mélyzuhanásba kezdett. Szakértők azzal magyarázzák a cég tetemes veszteségeit, hogy az elmúlt hónapokban valamelyest visszaesett a kéziszámítógépek iránti kereslet, és kétségtelen, hogy a gazdasági hullámvölgy sem jött túl jókor a Palmnak. Egy ideje már köztudott, hogy a Palm cég raktáraiban óriási készlet halmozódott fel az eladatlan kéziszámítógépekből, melynek természetesen sem a cég vezetői, sem a cég részvényesei nem örülnek túlságosan. Mint az várható volt, a cég vezetősége a Palmot szerkezetileg át kívánja alakítani, és így probálja meg csökkenteni a céget ért károkat, ám egyelőre még kérdéses, hogy a cég feldarabolása meghozza-e a tőle várt eredményeket.

A közelmúltban felröppent pletykák szerint az IBM, vagy az Apple Computer lehetett volna a Palm cég felvásárlója, de Yankowski minden, a cég felvásárlásával kapcsolatos pletykát cáfolt, és azt is elmondta, hogy annak sem áll fenn a veszélye, hogy a Palm cég pénze a közeljövőben esetleg elfogyna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)