Mikeyy

Nehéz helyzetben a Sony

A Sony részvényeinek az ára 4,5 százalékot esett, miután a társaság bejelentette, hogy valószínűleg 100 millió USD-t kell költsön a hibás mobil készülékek visszahívására, és ebben az évben ez már a harmadik ilyen eset.

Az elektronikai cikkekkel foglalkozó japán óriáscég kedden jelentette be, hogy kénytelen visszahívni számos mobiltelefont. Ez elég nagy nyomást gyakorol a társaságra, amely most azon fáradozik, hogy ismét nagymértékű profit növekedést tudjon elérni, és a konkrét eredményekről július 26-án kaphatunk információkat, a Sony ugyanis ekkor hozza nyilvánosságra az első pénzügyi negyedévére vonatkozó információkat.

A KDDI, Japán második legnagyobb mobil szolgáltatója, bejelentette, hogy 560 ezer Sony kézikészüléket fog visszahívni, még pedig azért, mert ezekben a telefonokban egy tervezési hiba folytán az akkumulátorok túlmelegedhetnek. A Sony májusban már kicserélt 546 ezer mobiltelefont, amelyek szoftverje hibás volt.

A mobilokkal kapcsolatos bajokon kívül a Sony-nak még számos problémával kell szembenéznie, például mostanában erősen csökken a kereslet néhány olyan kulcstermékük iránt, mint például a személyi számítógépek. A társaság zászlóshajójának számító játékkonzol, a Playstation2 év végén erős konkurenciára számíthat a Microsoft és a Nintendo részéről, ezért a Sony az eladások növelése érdekében a készülék árát Japánban múlt héten majdnem 5 ezer jennel csökkentette.

A mobiltelefonok, és a különböző vezetéknélküli kézikészülékek már régóta a társaság gyenge pontjának számítanak. Kunitake Ando elnök vezetése alatt azonban a cég rengeteg pénzt fektetett be a mobil részleg felfejlesztésébe. Teljesen új termékvonalat jelentettek meg a piacon, és bejelentették, hogy közös vállalatot hoznak létre a világ egyik legnagyobb mobiltelefon gyártójával, a svéd Ericssonnal.

A Sony szóvivője elmondta, hogy a társaság nem változtatta meg áprilisban közzétett előrejelzéseit, amelyek szerint az egész évre vonatkozó működési profitjuk várhatóan 300 milliárd jen lesz. A visszahívásoknak hosszú távon azonban komolyabb hatása is lehet, hiszen ez a társaságnak mindenképpen presztízsveszteséget jelent, ez a részvények árának csökkenéséből is látszik, hiszen az hat hónapja nem volt ilyen alacsony, mint most a bejelentést követően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuERTe #4
    télleg,az xboxon milyen szinü lesz az errorscreen?
    szerintem az a neonzöld,ami a gépen is van.
  • Lacc #1
    Hogy én de örülnék ha csődbe menne! ÚÚÚÚÚTÁLOM A SONYT!