Franczy

A Sony legújabb konzolos tervei

[ZDNET] Vajon hogyan játszanak majd a jövő tinédzserei a jövő konzoljain? Jó hangulatban, baráti körben, vagy esetleg magányosan egy sötét szobában, az internet segítségével játszanak majd egy másik földrész hasonló korú fiataljaival?


A Sony egyik vezetője, Ken Kutaragi
A Sony Corporation által nemrég bejelentett konzoljáték szövetség arra fog törekedni a közeljövőben, hogy mindenki megtalálja majd a számára legszimpatikusabb elektronikus szórakozási módot. Az együttműködési szerződés tagjai elkötelezték magukat amellett, hogy a fiataloknak olyan helyeket biztosítanak, ahol többedmagukkal játszhatnak, de az otthoni internetes játszmák lehetőségét is meg kívánják teremteni.

A Sony a két legnagyobb japán arcade játékfejlesztő céggel, a Sega Corporationnel és a Namco Ltd.-vel közösen elhatározták, hogy kifejlesztenek egy olyan, a Sony nagysikerű PlayStation 2-es játékkonzoljára épülő, de annál nagyobb tudású játékgépet, melyet majd az úgynevezett GameCenterekben fognak elhelyezni.

Az új Sony konzol a fejlesztők szerint a PlayStation 2-höz képest néhány komolyabb átalakításon is át fog esni. Így többek közt a nagy monitorokkal és videokamerákkal is ellátott új játékgépek például képesek lesznek majd egymás közötti nagytávolságú kommunikációra is, így akár az egyik japán város játéktermében szórakozó tinédzserek egy másik japán város fiataljaival is játszhatnak majd.

Piaci elemzők szerint a Sony azért lépett most ebben az irányban, mert a cég reményei szerint ilymódon is reklámozni tudják majd a PlayStation 2-t. Az új konzolt a Sony cég játékrészlege, a Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) fogja majd kifejleszteni és legyártani. A héten tett bejelentések alapján az új játéktermi Sony konzol Japán néhány városában akár már az idei év végén is feltűnhet, de a cég reményei szerint 2002-ben az egész világot meghódítja majd az újdonság.

A legtöbb szakértő üdvözölte ugyan a Sony legújabb terveit, de a piaci elemzők arra is felhívták a figyelmet, hogy minden bizonnyal hosszabb időt is igénybe vehet majd, mire az új Sony konzol nyereséget termel majd a cégnek.

Ezzel párhuzamosan az SCE képviselői szerdán bejelentették, hogy megkezdték annak a kábelnek az árusítását, melynek segítségével az "i-mode" internet képességekkel rendelkező NTT DoCoMo hálózatba tartozó mobiltelefonokat a Sony PlayStation 2-re lehet csatlakoztatni. A kábel ára egyébként 30 dollár (~9e Ft).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #5
    ébresztő!!!
    szerinted a Q+mon kívül mi fut még multiban 1 modemen? a mai fejlesztők nem nagyon vannak rászorulva az optimalizálásra sem a grafika, ssem az adatátvitel terén.
    van dsl, meg kábel, meg béeltvonal, oszt az megy,
    egyszerűbb odaírni, hogy min. 400kbps, mint írni 1 óvodás adattömörítést, hogy 38 kbps legyen.
  • kowajano #4
    hát ez még a jövö zenéje
  • Efreet #3
    telefont? kabelt. meg dslt. meg... telefon... ugyanma... :)
  • Dikkma #2
    Majd anyu&apu.