Homeboy

Szemrákot okozhatnak a mobiltelefonok

[ZDNET] Német kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azoknál akik rendszeresen használnak mobiltelefont 3-szor nagyobb a szemrák kialakulásának az esélye.



Az essen-i egyetem kutatói 118 beteget vizsgáltak meg akik mind rákosak voltak. Összehasonlították a telefonálási szokásaikat egy másik 475 fős csoporttal. A következtetés az volt, hogy azok akik rákosak sokkal többször használják a telefonukat, mint egészséges társaik. A Sunday Times állítása szerint ez a kutatás bizonyította először tudományosan azt, hogy a szemrák kialakulása és a mobiltelefon használata között összefüggés van.

A mobiltelefont gyártók szövetségének szővivője kijelentette, hogy az essen-i csoport feltételezéseit még több vizsgálatban meg kell erősíteni. "Ez egyfajta eredmény. Végeztek már több tanulmányt melyek mindegyike más eredménnyel zárult ezért a kísérleteket sokszor meg kell ismételni."

Az essen-i csoport is elismerte, hogy az eredmény önmagában még nem teljesen igazolja feltételezéseiket. Decemberben egy amerikai tanulmány nem talált semmi összefüggést az agyrák és a mobiltelefon használat között de ugyanakkor azt mondta, hogy a kutatást hosszabb időtartam alatt is meg kell ismételni. E hónap elején egy spanyol kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy a mobiltelefonok sokkal nagyobb hatással vannak az agysejtekre, mint azt korábban gondolták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rookie #8
    Ez oan mint hogy két napja a FIXTV meg aszonták nem okoz!:) Szóval kb oan is lehet mint a cigi! :) Rákot kapsz de azért le éled a magad nemritka 100 évét! :))))
  • Breki #6
    DDT