JohnnyCage

Sony PlayStation 2-k minden mennyiségben

[IDG] A Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) az igen népszerű, PlayStation 2 játékkonzolok gyártásának megduplázását tűzte ki céljául, a gyártási ütemet még az évben kétszeresére akarják növelni.



"...És akkor elöntetett a Föld PlayStation 2 konzolokkal..." - állhatna a Sony saját bibliájában. A Sony Computer Entertainment részlege a közelmúltban sokáig küszködött a PlayStation 2 előállítási gondjaival, amelyek miatt az év elejéig a szükségesnél jóval kevesebb konzol juthatott csak el a PlayStation-rajongók otthonába.

A konzolok gyártásának problémái miatt azonban a mennyiségen kívül a minőséggel is gondjai akadtak a japán gyártónak. A korai PlayStation 2 játékgépekkel sok volt a baj, a konzol több egysége is meghibásodásra hajlamosnak bizonyult, ami miatt sokan kiábrándultak a Sony legújabb csodájából. Aki viszont mégis a PS2 mellett döntött, azt a konzolra írt számos, sokak szerint egyedülállóan igényes játék minden bizonnyal lenyűgözte. A Sony természetesen minél több háztartásba el szeretné juttatni legújabb konzolját, így a cég nagy erőkkel igyekezett a gyártást hátráltató tényezőket a lehető leghamarabb kiküszöbölni.

A társaság tervei szerint az áprilissal kezdődő 12 hónapban mintegy 20 millió PlayStation 2 konzolt szeretnének legyártani, közölte Ken Kutaragi, a SCEI elnöke. Ez az európai és amerikai (leendő) felhasználóknak igen jó hír, a kezdeti hiányok után. Az év elejétől március végéig a társaság viszont csak 9 millió konzolt fog legyártani, a korábban tervezett 10 millió helyett. Kutaragi elmondása szerint a PS2 szállításai február 18.-áig elérték a 8.2 milliót, amelyből 4.38 millió maradt a japán piacon, Amerikába és Európába pedig 2.1 és 1.68 millió darab érkezett. A SCEI elnöke a sajtótájékoztató által nyújtott lehetőséget kihasználva vázolta a cég konzolokkal kapcsolatos elkövetkezendő évi terveit.


Vége a sorállásnak?
A legjelentősebb bejelentés a szintén japán NTT DoCoMo-val állt kapcsolatban. Kutaragi szerint a SCEI és az NTT DoCoMo telekommunikációs szolgáltató a közeljövőben kifejleszt egy online közösségi rendszert a PS2 tulajdonosoknak, amelyen keresztül könnyen kapcsolatot létesíthetnek majd egymással a PS2-rajongók. A szolgáltatás videókkal és programajánlókkal színesíti majd a közösség tagjainak szórakozását, de természetesen olyan alapvető funkciók sem maradnak ki, mint például az interaktív chat.

Kutaragi arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a múltbéli konkurens SEGA, és a Namco Co. Ltd. segítségével egy szélessávú internetes rendszer kiépítésén dolgozik cége, amely otthoni PS2 játékkonzolokat köt majd össze SEGA játéktermekben elhelyezett PS2 terminálokon keresztül. A hálózat a tervek szerint egész Japánt felöleli majd.

A társaság a hírek szerint fejlesztési fázisában van egy DNA-S elnevezésű másolásvédelmi rendszernek (Dynamic Network Authentication System - Dinamikus hálózati azonosítórendszer), amely az illegális másolatokat lesz hivatott kiszűrni egyedi sorozatszámok segítségével. A sorozatszám a PS2 játéklemezein lesz, de a rendszer a konzolokba már beépített azonosítórendszert fogja alkalmazni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)