Mikeyy

Új Sony notebook Crusoe processzorral

A Sony Electronics bejelentette új VAIO PCG-C1VP PictureBook nevű számítógépét, ami már a második generációja az energia takarékos Transmeta Crusoe processzort tartalmazó notebookoknak.

Az új notebook mindössze 2,5 centiméter vastag, súlya nagyjából 1 kilogramm, és 667 MHz-es TM5600 Crusoe processzor található benne. A PictureBook C1VP tehát egy könnyen hordozható, nagy teljesítményű számítógép, amelynek akkumulátora 20 órás működési időt biztosít (amennyiben a vásárló a négyszeres teljesítményű lítium-ion akkumulátort választja). A PictureBook leendő tulajdonosai egy promóciós akció keretében akár egy vezetéknélküli modemet is kaphatnak újonnan számítógépükhöz, amellyel fontos üzleti információkat érhetnek el, böngészhetnek az interneten, e-maileket fogadhatnak és küldhetnek vagy akár az aktuális moziműsort is megnézhetik az Egyesült Államok területén.

"A Sony új VAIO PictureBook PC-je a négyszeres teljesítményű akkumulátorral és a Transmeta Crusoe processzorral karöltve a legjobb megoldás az egész napos vezetéknélküli internetkapcsolatra" - nyilatkozta Jim Chapman a Transmeta marketingrészlegének alelnöke. "Látjuk, hogy az üzleti vállalkozások, az iskolák, a kórházak és még a kávéházak is 802.11(b) szabványú vezetéknélküli kommunikációs pontokat telepítenek, és az új PictureBook, illetve egy vezetéknélküli modem kártya használatával a felhasználók a nagy processzorteljesítmény mellett nagy sebességű internet hozzáférést kapnak, és nem kell folyamatosan az akkumulátor lemerülése miatt aggódniuk" - tette hozzá.

Az új notebook tartalmaz egy beépített kamerát, ami egy gombnyomással lehetővé teszi állóképek és videók rögzítését a számítógépen, és a rögzített videókat könnyedén testre szabhatjuk az előre feltelepített videószerkesztő programok segítségével. A C1VP PictureBook alapfelszerelésként 15 GB-os merevlemezt, 128 MB SDRAM-ot, és MagicGate Memory Stick csatlakozófelületet tartalmaz. A notebook júniustól kapható majd a boltokban, és Windows ME operációs rendszerrel ára 2000 USD lesz, Windows 2000-el viszont már 2100 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!