Franczy

Új Pentium 4-es processzorok a láthatáron

[ZDNET] Az Intelhez közelálló források szerint a chipgyártó óriáscég új, magasabb frekvenciájú Pentium 4-es processzorokkal kívánja megünnepelni július 4-én az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat kiadásának ünnepét, azonban le kell szögeznünk, hogy nem új architektúrájú Pentium 4-es chipekről van szó, hanem a jóöreg Willamette processzorok két új változatáról. A jelenlegi 1,7 GHz-es frekvenciájú csúcsmodell fölé érkezik majd az 1,8 GHz-es Pentium 4, míg az 1,6 GHz-es változatot értelemszerűen a csúcsmodell és az 1,5 GHz-es Pentium 4 közé pozícionálja az Intel.

A híradások szerint az új Pentium 4-es processzorok megjelenése körül az Intel nem kíván túl nagy felhajtást csinálni, mert a marketingesek inkább a közeljövőben napvilágot látó 2 GHz-es Pentium 4 megjelenésére tartogatják a puskaporaikat. Az Intel a július elején megjelenő két új processzorral csak a már meglevő kínálatát szeretné némileg kibővíteni, és állítólag a cég vezetői is tisztában vannak azzal, hogy ez a két új chip önmagában valószínűleg nem sokat lendít majd a Pentium 4-es termékcsalád eladási mutatóin, erre a feladatra minden bizonnyal a 2 GHz-es modell lesz majd hivatott.

A szakértők is egyet értenek abban, hogy az 1,8 GHz-es új Pentium 4-es processzornak a jelenlegi csúcsmodellhez képesti 100 MHz-es frekvenciatöbblete lényegében nem túl sok teljesítménynövekedést hoz majd, így érthető, hogy az Intel sem fűz túl nagy reményeket ehhez az új processzorhoz, ennek ellenére várhatóan mindkét új processzor rálel majd a saját piaci pozíciójára.

A Mercury Research piackutató cég nemrégiben kiadott legfrissebb statisztikái azt mutatják, hogy az Intel az idei év első negyedévében mindössze 1 millió darab Pentium 4-es chipet adott el, a második negyedévben pedig várhatóan ennek majd a dupláját, vagyis körülbelül 2 millió processzort sikerül majd eladnia. Ezek a nem túl kedvező eladási mutatók azt igazolják, hogy az Intel vezetői túlontúl optimisták voltak, amikor korábban azt nyilatkozták, hogy az idei évben legalább 20 millió darab Pentium 4-es processzort fognak majd eladni.

Habár az Intel nem kívánt semmilyen kommentárt fűzni az ügyhöz, nagyon valószínű, hogy még a 2 GHz-es Pentium 4-es processzor megjelenése előtt napvilágot lát majd egy 1,9 GHz-es Pentium 4 is. A lélektani 2 GHz-es frekvenciahatárt egyébként várhatóan augusztus végén, vagy szeptember elején éri majd el az Intel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #20
    loser! Nem anyázok, de lefáradok attól, hogy miket tudsz ideírni. És mi az, hogy minden új AMD-hez új alaplap? Ezt honnan szívtad? Nem inkább Intelt akartál ennél a megjegyzésednél mondani? Na mindegy. Anyáddal semmi bajom sincs.
  • abel_crc #17
    "Az összes új AMD-s procihoz eddig új alaplap kellet, tehát ha követni akarod a tempót évenként új alaplap és vele új prockó."
    El vagy tévedve..
    A jelenlegi AMD-s alaplapok még jók lesznek vagy két évig..
    Te meg vehetsz majd a 2Ghz-es P4-edhez új alaplapot, az 1.8Ghz-esé már nem lesz jó hozzá...
  • Anee #9
    Cyrixot meg gyökereknek
  • Andor PaPa #8
    loser te egy faszparaszt vagy! Nem érted: a tesztek, a vélemények, az adatok, a tények és minden más azt bizonyítja, hogy a legújabb AMD cuccok leverik a kedves, cuki P4-edet. Semmi értelme vitatkozni. Az Intel meg szemét diszó, amiért megpróbálja rásózni a szart a lammerekre. Az átlagember úgyis csak a GHz-et nézi, és örül, ha van egy 1,7 GHz-es P4-e, közben az 1,4-es Athlon fele annyira drága, és szarrá veri. Szóval Intelt az átlagembernek, AMD-t a profiknak.
  • Pali #2
    Ez itten a marketing kérem szépen. Még ha nem is az övék a leggyorsabb proci, ezt a lámák nem tudják.