Mikeyy

AOL vs. Microsoft: a harc folytatódik

Múlt héten hírt adtunk arról, hogy hamarosan véget érnek a tárgyalások a két high-tech óriás között, és ez meg is történt, azonban nem sikerült semmilyen egyezményt kötniük, így most az eddigieknél is jobban kiéleződik a két társaság közötti harc a zenei, videó és online üzenetküldési szolgáltatások terén. Egyben ez lesz a legnagyobb tesztje a két társaság teljesen különböző internetes stratégiájának: a Microsoft a szoftverein keresztül, az AOL viszont a tulajdonában levő rengeteg média és szórakoztatási tulajdonjog segítségével próbál majd sikereket elérni.

Az utóbbi néhány hétben a tárgyalások tulajdonképpen azért folytak, hogy megújítsák azt a januárban lejárt szerződést, amely szerint az AOL szoftvere a Microsoft legújabb, Windows XP nevű operációs rendszerében kiemelkedő helyet kapott volna. Cserében az AOL a Microsoft böngészőprogramját integrálta volna szoftverébe, az egyezmény nélkül azonban nagy valószínűséggel az AOL saját böngészőjét fogja használni az Internet Explorer helyett.

Mindkét fél elmondta hogy semmi esély nincs a tárgyalások újrakezdésére, bár erre már volt példa a korábbiakban. Még mindig vita tárgya, hogy a két társaságnak miért nem sikerült közös nevezőre jutni az ügyben. Az egyik változat szerint a fő probléma az volt, hogy Microsoft azt követelte az AOL-tól, hogy az a Windows Media Player-t használja a zenék és videók lejátszására szoftverében. Az AOL azonban ezt visszautasította, mert erre már több éves szerződése van a Microsoft egyik nagy riválisával, a RealNetworks-szel.

Egy másik változat szerint a tárgyalások azért értek véget, mert a Microsoft mindenképpen azt követelte, hogy az AOL tegye kompatibilissé népszerű azonnali üzenetküldő szolgáltatását a Microsoftéval, azonban az AOL Time Warner egyik vezetőségi tagja azt állította, hogy nem emiatt szakadtak meg a tárgyalások. A Microsoft kihangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy a két társaság végül nem kötött semmiféle egyezményt, operációs rendszere továbbra is együtt tud majd működni az AOL szoftverével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!