Mikeyy

A Microsoft nem fél a gazdaság visszaesése miatt

A Microsoft szoftvergyártó óriáscég a következő öt évben nagy bevételekre számít a szerverekhez írt szoftverekből, és nem aggódik pénzügyi helyzete miatt a gazdaság visszaesése ellenére sem - tudhattuk meg Steve Ballmer ügyvezető igazgató nyilatkozatából.

"Teljesen meg vagyok elégedve jelenlegi költségstruktúránkkal" - mondta Ballmer egy Hong Kong-i hírkonferencián, és hozzátette még, hogy a társaság a személyi számítógépek piacán tapasztalható visszaesésnek megfelelően szabályozta be a jövőbeli növekedését. "Az üzletet továbbra is hosszú távon szemléljük. Egy rövid ideig tartó visszaesés nem tántoríthat el minket attól, hogy nagyserű termékekbe fektessünk pénzt" - nyilatkozta.

Véleménye szerint a technológia ipar bizonyos szegmensei továbbra is rossz helyzetben lesznek, amíg az Egyesült Államok gazdasága gyengélkedik, de hozzátette, hogy Ázsiában például a PC-kre való igény még mindig hatalmas. Ballmer elmondta, hogy a Microsoft szerver szoftvereinek eladásai elérik a 3 milliárd USD-t, ez a teljes bevételük 12 százaléka, de az elkövetkező néhány évben ez a szegmens elérheti akár a 20 százalékos részesedést is.

Az üzleti és kormányzati vezetők Fortune Global Forum nevű összejövetelén elmondta, hogy a Microsoft teljes mértékben a szoftvergyártó rivális Oracle Corp.-t és a szervergyártó Sun Microsystems-et követte. A Microsoft az utóbbi években egyre jobban a felső kategóriás üzleti szoftverek piacára koncentrált. Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma a Bush kormány republikánus vezetése alatt elejti-e az antitröszt vádakat a Microsoft ellen, azt válaszolta hogy az ügy teljes mértékben a bíróságon múlik.

Ballmer bejelentette, hogy a Microsoft 3 millió dollárt ajánl fel a Hong Kong-i helyi információs technológiai oktatásra, majd ezt követően elmondta, hogy a kalózszoftverek nagy száma még mindig nagy probléma Kínában, és ez megakadályozhatja helyi szoftveripar fejlődését, ugyanis a szellemi tulajdon megfelelő védelme nincs biztosítva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Robert #1
    Ay fix hogy ejtik a vádakat. Bush választási kampányát többek között az MS is pénzelte, ez köztudott. Bush hülye lesz képébe röhögni egy olyan cégnek, aki kp-ért megvásárolja az egész fehér házat+kongresszust.