Franczy

AOL 6.0 kliens a Windows XP-ben

[ZDNET] Az America Online Inc. és a Microsoft Corporation vezetői megállapodtak egymással azzal kapcsolatban, hogy a szoftveróriás következő generációs operációs rendszerébe, a Windows XP-be beintegrálják az AOL kliensszoftver 6.0-s változatát.


A megállapodást hivatalosan ugyan még nem jelentették be, de mindkét cégtől az ügyletet megerősítő információk szivárogtak ki az elmúlt napokban. A szerződést ehéten már alá is írták a két cég vezetői, azonban egyelőre sem Jim Whitney, az AOL szóvivője, sem Jim Cullinan, a Microsoft szóvivője nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Az érintett cégekhez közeli források tudni vélik, hogy a Microsoft csak azzal a feltétellel ment bele a dologba, hogy az AOL-nek legkésőbb július végéig el kell készülnie a 6.0-s AOL kliens, a Steppenwolf fejlesztéseivel, hiszen október 25-én elméletileg már a boltok polcain kell lennie a Windows XP-nek. Az AOL egyébként egy komolyabb szoftverfejlesztő csapatot is elküld Redmondba, a Microsoft főhadiszállására, hogy az integráció teljesen problémamentes legyen, valamint, hogy a tesztelésben is segítsenek a Microsoft fejlesztőinek.

A BetaNews.com website-on feltűnt információk szerint a 6.0-s AOL kliens elég terjedelmes, hiszen 84 MB helyet igényel, melyet újabb 42 MB-tal tetéz a Compuserve különböző online szolgáltatásaihoz szükséges szoftvercsomag, ami így összesen már 126 MB, de a Microsoft szerint a Windows XP CD-jén már csak 70 MB üres hely van, így vagy az AOL próbálja meg összébb tömöríteni a szoftvereit, vagy a Microsoft kényszerül még egy CD-t adni a Windows XP-hez, de sokak szerint az előbbi verzió a valószínűbb.

Az AOL-hez közeli források szerint a cég új kliensszoftvere teljesen újfajta telepítőrésszel rendelkezik majd, mely teljesen automatikusan felismeri az adott számítógép területi beállításait, és be is konfigurálja magát. Az AOL szoftverfejlesztői pedig gőzerővel azon dolgoznak, hogy az említett okok miatt leszorítsák az új kliens helyigényét, idővel majd kiderül, hogy végül mire jutottak. Az AOL-nek egyébként állítólag még hat részén kell módosítania az új kliensszoftvert, mert jelenleg még nem viselhetné magán jogosan az "XP kompatibilis" logót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • abel_crc #2
    Semmire, de biztos kérdés nélkül felrakja majd installkor