Franczy

Új MP3-as szolgáltatások

[ZDNET] Az elmúlt időkben világszerte óriási sikert aratott digitális hangtömörítési eljárással készült fájlok, vagyis az MP3 állományok most egy újabb karrier előtt állnak, hiszen mostanra olyan cégek is felfedezték a technológiában rejlő lehetőségeket, melyek eddig egyáltalán nem foglalkoztak vele. Így például egyre több, friss hírekkel foglalkozó website indítja el mostanában különböző MP3-as szolgáltatását, ezenkívül pedig sok helyi rádió is az internet felé kacsingat saját MP3-as szolgáltatásaival.

Az elmúlt héten például egy neves újság website-ja, a Washingtonpost.com indította el saját MP3-as részlegét, melyet óriási hírveréssel kezdtek el reklámozni a site főoldalán, mégpedig a különböző fontosabbnál fontosabb nemzetközi és politikai hír főcíme között. Ezzel most a Washington Post is csatlakozott az olyan, már régebb óta MP3 fájlokkal is foglalkozó website-ok csoportjához, amilyen például a Boston.com is. Piaci elemzők szerint nem véletlen, hogy ezek a nagy és neves website-ok is lassan de biztosan nyitnak az MP3 felé, mert a technológiára épülő szolgáltatások súlyos dollármilliókat hozhatnak az üzemeltető cégek számára. Különböző előrejelzések szerint 2003-ra már akár az online marketing kiadások egynegyedét tehetik ki az MP3-at népszerűsítő marketing tevékenységek.

Azonban nemcsak az újságok weboldalai az egyetlenek, melyek az MP3 adta lehetőségekből nyereséget szeretnének termelni, hiszen például az MP3.com is nagy reményeket fektetett a legális internetes zenekereskedelmbe. Az MP3.com abban reménykedik, hogy többek közt különböző normál és interenetes rádiókkal tud majd olyan szerződéseket kötni, melynek eredményeképpen idén már talán nyereséget is hozhat a vállalkozás. Az MP3.com-ról még annyit érdemes tudni, hogy az elmúlt időkben több bírósági pere is volt a nagy hanglemezipari cégekkel, és végülis a többmillió olláros "büntetések" kifizetése után most már talán sikerül egyenesbe jönnie a cégnek.

Az MP3.com egyébként már régóta fennálló, de eddig nem túl gyümölcsöző kapcsolatban áll a Cox Enterprises nevű média konglomerátummal, mely lényegében az MP3.com egyik legelső befektetőjének számít. Az MP3.com website most a Cox Radio Interactive segítségével egy új online internetes rádiót tervez beindítani, mely esetében természetesen nagy szerephez jutnak majd a cég MP3-as zenefájljai.

Greg Lindall, a Cox Radio Interactive alelnöke elmondta, hogy egy olyan all-in-one szolgáltatást szeretnének elindítani, melynek keretében a felhasználók élő online zenei műsorokat hallgathatnak majd, de lehetőségük lesz a zenefájlok letöltésére is, ezenkívül pedig akár a rádió DJ-inek fotóit is letölthetik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!