JohnnyCage

Intel halasztás Írországban

Az Intel elhalasztotta az írországi Leixlip-ben épülő, új Fab 24 gyár szolgálatba állásának idejét. Az egy évvel elhalasztott időpont így 2002 második felére tehető. A gyár a 130nm-es technológiájú Pentium 4-es processzorok egyik forrása lesz.

Az új, írországi gyárüzem építési terveit a cég még júniusban bemutatta. A 2 milliárd dollár összértékű, 15 ezer négyzetméter hasznos alapterületű gyáregység elsődleges tevékenységi köre a 130nm-es technológiájú Pentium 4-es processzorok gyártása lesz.

A processzorok iránti jelentősen lecsökkent igény, amely egyébként az AMD-t is érinti, alkalmat adott az Intelnek, hogy kis késéssel két legyet üssön egy csapásra. Mivel a gyár termelőkapacitására jelenleg nincsen égető szükség, az Intel inkább vár, és később kezdi el a gyártást, de már továbbfejlesztett módszerekkel. Az írországi gyár eredetileg 200mm-es szilíciumszeletet alkalmazott volna a gyártáshoz, és csak később állt volna át 300mm-es módszerre. Mike Splinter, az Intel ügyvezető igazgatója szerint a késés lehetővé teszi, hogy a gyár már induláskor 300mm-es szeletekkel dolgozzon, így az átalakítások költségét megspórolja a cég.

Mike Splinter ügyvezető szerint a késés még hasznos is a cég számára

Az Intel első 300mm-es alapanyagot használó gyára egyébként a Fab 11x lesz Új-Mexikóban. A Fab 11x várhatóan 2002 közepe felé fogja megkezdeni működését.

Az új Fab 24 az előzetes tervek szerint körülbelül 1000 új munkahelyet fog teremteni Dublin körzetében. Lexlipben jelenleg 3300 dolgozó végez munkát az Intel számára, amelyből további 1400 állandó munkát fog kapni a gyár elkészültével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!