Franczy

Az LSD csapat nyerte meg a 35000 fontot

[ZDNET] Ahogy arról a napokban beszámoltunk, Angliában egy biztonsági konferencia keretein belül rendeztek egy hackerversenyt, melynek fődíja nem kevesebb mint 35 ezer font volt.

Pár napja még kérdéses volt, hogy vajon sikerül-e majd valakinek feltörnie az addig feltörhetetlennek hitt rendszert, mára azonban már kiderült, hogy a rendszer mégsem volt olyan túl biztonságos, hiszen egy több hackerből álló csapatnak nem egészen 24 órájába telt feltörnie az előre kijelölt szervert.

A hacker csapat boldogan hazavitte a sikeres betörésért járó nem éppen kis összeget, a versenyt szervező cég képviselői pedig láthatóan nagyon meg voltak lepődve, hogy sikerült feltörni az ő teljesen biztonságosnak hitt rendszerüket is. A híradások szerint a hackereknek a számítógépes rendszerbe való sikeres betörését a Solaris operációs rendszer Intel x86-os mikroprocesszorokon történő használatakor előforduló egyik biztonsági rése tette lehetővé.

A PitBull biztonsági rendszerrel védett internetes szerver feltörésére az Argus Systems cég hívta fel a hackerek figyelmét, de a cég képviselőinek állítólag meg sem fordult a fejükben, hogy a szervert valakinek tényleg sikerül majd feltörnie. A hackerversenyt egyébként a legnagyobb angliai biztonsági konferencia, az Infosec kereteiben rendezték meg, és a hackerversennyel eredetileg azt szerették volna demonstrálni, hogy manapság már igenis létezik olyan védelmi rendszer, amelyet nem lehet feltörni.

A két fantáziacég nevére regisztrált website-ot a Last Stage of Delirium (LSD) hackercsapatnak sikerült feltörnie szombaton, vagyis nem egészen 24 órájukba telt a bejutás a feltörhetetlennek hitt számítógépes rendszerbe. A szervert a sikeres betörés után azonnal lekapcsolták, az Argus Systems munkatársai pedig elkezdtek nyomozni az ügyben, hogy pontosan hogyan sikerült a hackereknek az akciót végrehajtaniuk. A sikeres feltörés ellenére Randy Sandone, az Argus Systems cég elnök-vezérigazgatója tagadta, hogy hiba lett volna a hackerverseny kiírása.

"Mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy az ilyen és ehhez hasonló hackerversenyek nagyon jó szolgálatot tehetnek az iparnak, valamint a felhasználóknak. Esetünkben az LSD csapat segítségével sikerült egy olyan újabb biztonsági résről értesülnünk, mely világszerte akár többmillió számítógépet is érinthet." -nyilatkozta Sandone.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bith #1
    Erre mondják, hogy vérciki :))).