Spencer

Hackerek és a Világ Gazdasági Fórum

Miközben a szigorú biztonsági eljárásoknak köszönhetően eddig sikerült távol tartani a tiltakozókat, a tűntetőket a gazdasági találkozóktól, addig úgy tűnik, a hackerek nyugodtan dolgozhatnak.

A World Economic Forum (WEF) hivatalosan is elismerte, hogy illetéktelen személyek törtek be számítógépes rendszerükbe, ahonnan azoknak a résztvevőknek a személyes adatait lopták el, akik múlthéten jelen voltak a szervezet éves találkozóján. A hackerek az információkat még egy svájci újságnak is elküldték. A vendéglistán olyan nagy nevek szerepeltek, mint Bill Gates, Yasser Arafat, Kofi Annan, Shimon Peres vagy Madeline Albright.


A hackerek igen szerteágazó információkhoz juthattak a betörésnek köszönhetően, hiszen birtokukba kerültek hitelkártya- és telefonszámok is.

A WEF nem tudja, hogy kik lehettek a hackerek, de arról sincs információjuk, hogy hogyan sikerült megszerezniük az adatokat. Kérdéses, hogy vajon az ismeretlen támadók tagjai-e a globalizáció ellen tűntető valamelyik csoportnak, vagy csak saját szakállukra dolgoztak.

"Természetesen nagyon komolyan vesszük az esetet, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiderítsük kik állnak a betörés mögött." - mondta Charles McLean, a WEF-től.

A szervezet szerint az adatokat valószínűleg a davosi központból lophatták el.

"Jelenleg fogalmunk sincs arról, hogy hogyan juthattak ki ezek az információk. Sajnos, ha a hackerek be tudnak törni a Pentagonba, hozzánk is bejuthatnak." - tette hozzá Charles McLean.

A Pentagon állandó célpontja a hackereknek, de a hivatalos források szerint az Amerikai Védelmi Minisztérium számítógépes hálózatát sem kímélik a számítógépes bűnözők. Mindössze egy év leforgása alatt (1999-ben) 22,144 esetben érte valamilyen támadás a hálózatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #3
    Egyszerűen nem veszik észre, hogy az internet=szabadsággal ez így is marad, ha valami problémájuk van vagy féltik az adataikat akkor fizikailag ne kössék fel a netre a gépeiket. Nem is tudom mi lenne a nettel a napster, a warez oldalak, nameg az illegális xxx oldalak nélkül. :)