Spencer

Hacker programot mindenkinek!

A nemrég megjelent "ShareSniffer" nevű program segítségével minden védtelen, Windows operációs rendszert futtató online számítógépre be lehet lépni, onnan fájlokat le- és feltölteni, módosítani és törölni. Az új programot bárki, a hackerek is, szabadon letölthetik az Internetről. A szoftver eredeti célja, hogy a felhasználók egy másik számítógép merevlemezéről egyszerű módon tölthessenek le és fel adatokat. A szoftver ingyenes változata a ShareSniffer nevet viseli. A gyártó tervei szerint később kibővített képességekkel rendelkező verziók is napvilágot látnak, igaz, ezekért fizetni kell majd. Az alkalmazás jelenleg csak Windows rendszert futtató számítógépekkel működik.

"A ShareSniffer egy a hackerek által is alkalmazott eszköz felhasználóbarát változata." - mondta Kevin Poulsen, a SecurityFocus.com szaktanácsadója.


A programot készítő ShareSniffer Inc. rájött arra, hogy ha egy számítógép a hálózatra csatlakozik, akkor a merevlemezéhez hozzá lehet férni.

"Szeretném kihangsúlyozni, hogy a számítógépüket közkézre bocsátók önként dönthetnek a dologban. A Microsoft Windows az alapbeállítások szerint nem engedi, hogy a fájlokhoz a hálózaton keresztül valaki is hozzáférjen. Pontosan konfigurálni kell a rendszert, hogy a fájlok elérhetőek legyenek." - mondta Kerry Rogers, a program kifejlesztője.

Azt azonban már elfelejtette elmondani, hogy a többi fájlcsere programtól (Gnutella, Napster) eltérően nem szükséges a ShareSniffer kliensprogram telepítése és lefuttatása a célszámítógépen. A ShareSniffer programot futtató felhasználók bármilyen Windows számítógéphez szabadon hozzáférhetnek, melyen aktiválták a nyomtató- vagy fájlmegosztást, illetve nincs jelszóval, vagy tűzfallal védve. Az ilyen védtelen számítógépek merevlemezeiről szabadon lehet letölteni, feltölteni adatokat, módosítani vagy törölni fájlokat.

A cég tervei között szerepel, hogy a jövőben létrehoznak egy olyan adatbázist, mely a hozzáférhető számítógépek listáját tartja nyilván.

"A fájlmegosztó szolgáltatások nagyon népszerűek. Úgy gondoljuk, hogy egy természetes evolúciónak lehetünk most tanúi. Sikerült előállítanunk egy olyan platformot, mely lehetővé teszi a valódi fájlmegosztást." - hangoztatta a ShareSniffer Inc.

Kevin Poulsen azonban más véleményen van: "Ez egy kereskedelmi forgalomba kerülő hacker program. A szoftver célja, hogy megkönnyítse a hackelést, és hogy széles körben elfogadottá tegye az idegen számítógépekbe való betörés tényét." - mondta Kevin Poulsen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Kindle #14
  Akit érdekelnek hasonló modernebb programok, az kattintson ide!
 • homeless #13
  Nemtudom, hogy feltűnt e de ez több mint 6 éves hír...
 • Antiga #12
  A NOD32 kiszűri ? mert nemrég kidobott egy ablakot hogy a gépemre betörtek vagy mi a szösz aztán az Asztalon két teljesen idegen mappa volt az egyiket lefuttattam forrás ellenörzőt és az IP egy teljesen ismertelen szar volt :S
 • asdasddsadsa #11
  Nem tudja valaki hogy a HPA létezik e még?
 • Antiga #10
  Na ezek után.... inkább leszedek valam rendes védelmi cuccot :)
 • MonsTerTicSoft #9
  Nem Tudja Valaki Honnan Lehet Letolteni A Share Sniffert Elore is koszi
  Orok halla
 • Anti_IQ #2
  Rosszul tudod ...
 • sabe #1
  Tisztázni kellene, hogy milyen hálózaton keresztül? SMB-t elhiszem hogy tud térképezni LAN-on, nem nagy kunszt. De interneten keresztül... a szolgáltatók felé tudtommal nem is megy ki ez a protokoll.