JohnnyCage

Korlátozza a 3G használatát az NTT DoCoMo

[CNet] Japán vezető mobilkommunikációs szolgáltatója, az NTT DoCoMo tesztelési szándékkal kezdetben limitálni fogja a nemsokára bevezetésre kerülő, új 3G szolgáltatás felhasználóinak számát.



A mostanában a figyelem középpontjában lévő 3G (3. generációs) mobilkommunikációs szolgáltatás, amelyet a japán NTT DoCoMo a világon elsőként, májusban kíván bevezetni, kezdetben várhatóan nem fog zökkenőmentesen működni. Az új rendszer, amely számos újdonságot, többek között jó minőségű kép és hang, nagysebességű adat és videótovábbítást ígér mostanában nem mentes a problémáktól.

Az egyik jelentős probléma a helyenként rendkívül drága állami spektrumlicensz, amely alaposan megfontolandóvá teszi a szolgáltatók számára a rendszer bevezetését. Szintén különféle gondok forrása a rendelkezésre álló frekvenciatartomány keskenysége, amely nagymennyiségű felhasználó esetén elégtelennek bizonyulhat.

Mindezek következtében a közelmúltban számos szolgáltató lemondott a 3G hálózat bevezetéséről, vagy legalábbis elhalasztotta azt. Az NTT DoCoMo, amely a világon elsőként vezeti be az új rendszert, nem késik a hálózat felépítésével, de a cég a tervezett májusi startkor csak korlátozott számú felhasználó fogadását engedi majd meg, azokét is csak próbaüzemként.

Yuichiro Kuwahata, az NTT DoCoMo szóvivője tagadta, hogy a társaság technikai problémákba ütközött volna, elmondása szerint mindössze arról van szó, hogy a cég megvárja az első felhasználók visszajelzéseit a rendszer teljes beindítása előtt. "Azért tesszük, hogy a rendszer jobb, a lehető legjobb legyen" - mondta Kuwahata. "Nem vagyunk pesszimisták, és nem fogunk sem késni, sem halogatni."

A próbaüzem a szóvivő szerint szeptemberig fog tartani, amikoris a rendszer teljes kapacitással működésbe lép majd. Az NTT DoCoMo a 3G bevezetésének első évében 150 ezer felhasználóra számít új rendszerének hálózatán.
A 3G rendszerek megítélése merőben különböző Japánban, illetve Európában és az USA-ban. Amíg Japánban szinte garantált a siker, Európában és az Egyesült Államokban a rendszer nemigazán keltett túlzott érdeklődést, és sokak szerint egy nagy bukás lesz belőle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!