JohnnyCage

A Vodafone és a Sony közös utakon jár

[Reuters] A Vodafone Group Plc. a napokban jelentette be, hogy a cég összefogott a Sonyval, melynek eredményeképp a két társaság együtt fejleszt majd játékokat a 3G (3. generációs) mobiltelefonokhoz.

A két társaság közlése szerint ki szeretnék fejleszteni egy módját a "PlayStation világának a Vodafone mobil környezetébe való kibővítésére." Ez eleinte a Vodafone-felhasználók összeköttetését jelentené telefonjuk és PlayStation 2(-3) játékkonzoljuk között, de később az összefogásból sokkal komolyabb eredmények is születhetnének.

Mindkét társaság említést tett arról, hogy a napokban aláírt hossszútávú együttműködési szerződés a Vodafone és a Sony Computer Entertainment között a néhány év múlva elkészülő 3G mobilhálózatok szolgáltatásait is komolyan megváltoztathatja.

A két cég egy olyan technológiát szeretne kifejleszteni, amellyel a 3G hálózatok online játékra is alkalmasak lennének. Ahogy a két társaság kapcsolata kibővül, a fejlesztések középpontjába az új játékkörnyezetek és alkalmazások kerülnek majd.

"Ez az első tégla egy nagyon érdekes, hosszútávú együttműködés felépítéséhez... amiről mi úgy gondoljuk, hogy segíteni fog a drótnélküli eszközökkel való szórakozási lehetőségek kibővítésében.", mondta Paul Donovan, a Vodafone UK Ltd. igazgatója egy sajtótájékoztatón.

Chris Deering, a Sony Computer Entertainment Europe elnöke hozzátette: "Nagyon izgatottan várjuk, hogy kiderüljön, mindez mit fog jelenteni a mobil eszközökkel való szórakoztatásban, ahogy a hálózatok sávszélessége kibővül."

A mobilszolgáltatók elképzelései szerint az online szórakoztatás és a játékok sokat népszerűsíthetnek majd a 3G hálózatokon, és így a szolgáltatók majdani óriási befektetése a hálózatba könnyebben megtérülhet. A mobilszolgáltatók az efféle rendszerek kifejlesztéséhez olyan cégeket hívnak segítségül, mint a Sony, amelynek már komoly tapasztalata van a szórakoztatással kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!