Flow

Az észak-európai régió 3G szállítója a Nokia

A Nokia szerződéses megegyezést kötött a skandináv telekommunikációs szolgáltatóval, a Telia-val a régió harmadik generációs hálózatához szükséges eszközök szállításáról.

A finn Nokia az általa kifejlesztett 3G alapfelszerelést és WCDMA (wideband code division multiple access) alkalmazásokat bocsájtja a finn, norvég és részben dán érdekeltségű Telia rendelkezésére. Az ügylet anyagi oldalát nem hozták nyilvánosságra. A Telia a Nokia és Siemens cégekkel is szerződéseket írt alá UMTS (universal mobile telecommunications system) stratégiájának megerősítésére. Európában az UMTS rendszert könnyen át lehet építeni 3G-re. Mindkét szabvány IP alapú, mely a Nokia szerint minden mobilhálózat magjává válik.

A NetCom ASA, norvég hálózati szolgáltató az első az egyezmények megkötésének sorában az országos szintet alapul véve. A tervek alapján az UMTS rendszert decemberre indítja be. A Telia nyilatkozata szerint a gyors kivitelezés és a lakosság széles köreiben való használhatóság a norvég koncesszió feltételei. A NetCom 76,5 százalékos lefedettséget fog elérni három éven belül, a legtöbb sűrűn lakott területen (1000 főnél nagyobb lélekszámú településeken) addigra a hálózat használható lesz. Számítások szerint ekkorra 900,000 ügyfél fog mobil internetes alkalmazásokat használni.

A Nokia infrastruktúrája nyitott szabványokra és platformokra épül, melyek elengedhetetlenek a jelenlegi technológia és a 3G közti zökkenőmentes, fokozatos átalakuláshoz. A Nokia 3G hálózata magába foglalja a felhasználó- és díjnyilvántartási, biztonsági, hálózatmenedzselési és szolgáltatásvezérlő alkalmazásokat. A Telia-val kötött megegyezés segíti a Nokia Smart Radio Concept terjedését, ezzel a kapacitás növelését és a működtetésekhez szükséges site-ok számának csökkentését. A Nokia alkalmazásai közt megtalálhatók a megvalósítási információk és az ügyfélszolgálat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!