SG.hu

A Google keresője össze fogja foglalni a cikkek tartalmát

A vállalat magyarázata szerint az új fejlesztések célja, hogy segítsenek az embereknek jobban megérteni a bonyolult fogalmakat vagy összetett témákat, javítsák a kódolási készségeiket és még sok minden mást.

A mesterséges intelligenciával működő Search Generative Experience (SGE) egy fontos új funkciót kap: a Google blogbejegyzése szerint képes lesz összefoglalni a weben olvasott cikkeket. Az SGE már most is képes összefoglalni a keresési találatokat, hogy ne kelljen azokat végiggörgetni, hogy megtaláljuk, amit keresünk, az új funkció ezt továbbviszi azzal, hogy egy linkre kattintás után is segít. A héten indult korai kísérletben való részvételhez be kell jelentkezni a szoftverbe. Először a Google alkalmazásban lesz elérhető Androidon és iOS-en, majd a vállalat "a napokban" az asztali Chrome böngészőbe is elhozza.

A Google a képernyő alján lévő ikon megérintése után megmutatja a szöveg "kulcspontjait", de csak olyan cikkek esetében működik majd, amelyek a világhálón szabadon hozzáférhetők a nyilvánosság számára. Az SGE bekapcsolásával a találati listán a tudományos, gazdasági és történelmi témákra vonatkozó keresési lekérdezéseknél bizonyos szavak fölé mozgatva az egeret a Google definíciókat vagy diagramokat jelenít meg a témáról. A Bing Chat is kínál egy ehhez hasonló funkciót, amellyel egy oldalon kiemelhető a kérdéses szöveg, majd a lehetőségek menüből a Binget választva többet tudhatunk meg az adott témáról.


Egy másik új funkció azoknak segít, akik az SGE-t programozási segítségre használják. Az új képességek megkönnyítik a generált kód megértését és hibakeresését - írja a Google. Jelenleg az SGE mesterséges intelligencia által generált áttekintéseket nyújt, amelyek segítenek a programozási nyelvekkel és eszközökkel kapcsolatos feladatokban, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy választ találjanak a "hogyan kell" kérdésekre, vagy megtekinthessék a generált kódrészleteket. Az új frissítés mostantól a kód szegmenseit színkódolással, szintaxis kiemelésekkel jelöli, így könnyebbé válik a különböző elemek, például a kulcsszavak, megjegyzések és karakterláncok azonosítása.

A Google májusban jelentette be az SGE-t a Google I/O-n, és az azóta eltelt hónapokban folyamatosan fejlesztette azt. A vállalat legutóbbi eredménybeszámolóján Sundar Pichai vezérigazgató azt mondta, hogy a felhasználói visszajelzések "eddig nagyon pozitívak voltak", és hogy "idővel egyszerűen így fog működni a keresés". De nem csak a Google és a Bing gondolkodik azon, hogy a mesterséges intelligencia hogyan használható a szövegek összefoglalására: az Instagram alapítóitól származó Artifact hírolvasó alkalmazás is elkezdett bevezetni MI összefoglaló funkciót ez év áprilisában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!