Berta Sándor

Mesterséges intelligencia asszisztens került a DuckDuckGóba is

A kereső fejlesztői a Google és a Microsoft példáját követik.

A DuckDuckGo készítői is úgy döntöttek, hogy mesterséges intelligens asszisztenst integrálnak a termékükbe. Amint a felhasználók beírnak egy kérdést a keresősávba, az oldal a DuckAssist segítségével javaslatot tesz a válaszra. Ezt az adatvédelemre tervezett keresőmotor mögött álló csapat jelentette be a blogbejegyzésében. A DuckAssist kiértékeli a természetes nyelven beírt lekérdezést, majd összefoglalót készít a talált információkról. Az asszisztensen kívül a fejlesztők azt tervezik, hogy a következő hónapokban számos más, mesterséges intelligencián alapuló funkcióval bővítik a DuckDuckGo keresőmotorját és webböngészőjét.

A ChatGPT-vel és a GPT-3-mal ellentétben a DuckAssist nem nagyszámú adathalmazra, hanem csak a források egy meghatározott csoportjára támaszkodik. A program elsősorban a Wikipédiát használja az információszerzéshez, ennek ellenére hasznos lehet összefoglalók készítésére. Természetesen a funkció használata nem kerül semmibe, továbbá az érdeklődőknek nem szükséges regisztrálniuk és a személyes adataikat sem kell megadniuk.

A DuckAssist jelenleg csak béta verzióban és angol nyelven érhető el, s a funkciót a keresőmotor standard oldalán nem kínálják. A chatbot csak az iOS, Android és Mac böngészőalkalmazásokban, valamint a Firefox, Chrome és Safari webböngészők bővítményeivel együtt jelenik meg. Amennyiben a tesztelési időszak során nem merülnek fel problémák, a funkciót kiterjesztik a DuckDuckGo normál oldalára is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!