Berta Sándor

Valódi információkat akar mutatni a Google keresője

A webes konszern háttérbe szorítja a kattintásokat generáló tartalmak megjelenítését.

Danny Sullivan, a Google illetékese a blogbejegyzésében bejelentette, hogy javítanak a keresőmotor eredményein és a jövőben kevésbé kiemelten kívánják megjeleníteni azokat a keresési eredményeket, amelyek nem kínálnak új tartalmat, hanem csupán kattintásgenerálás céljából jöttek létre.

"Tudjuk, hogy a felhasználók nem találják hasznosnak azokat a tartalmakat, amelyek nyilvánvalóan inkább kattintások generálására, mint tájékoztatásra irányulnak. Ennek megfelelően a jövőben a jobb minőségűnek ítélt weboldalakat magasabbra kell rangsorolni, mint a rossz minőségűnek ítélteket" - írta a menedzser.

A Google leírása alapján a nem hasznos eredmények olyan honlapok, amelyeket "elsősorban azért hoztak létre, hogy jól szerepeljenek a keresőmotorokban". E "gyenge minőségű" tartalom nélkülözésével a fő cél az oktatás, a művészet és szórakozás, a vásárlás és a technológia területén a keresési eredmények javítása. Az eredetiség nélküli tartalom példájaként Sullivan olyan filmkritikákat említett, amelyek csupán összefoglalnak más kritikákat, anélkül, hogy saját véleményt tükröznének. A keresési algoritmus frissítésének köszönhetően a felhasználóknak a jövőben több új tartalmú cikket kell látniuk.

A Google elmagyarázta, hogy az algoritmust idővel folyamatosan módosítják és javítják. Az intézkedés kezdetben csak az angol nyelvű keresések esetében fog működni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a megváltozott rangsorolás mikor lesz elérhető más nyelveken történő keresések esetén is.

Az új keresési algoritmussal egy időben a Google egy másik újítást is bejelentett. A jövőben a felhasználók a korábbinál könnyebben találnak majd jó minőségű tesztjelentéseket a termékekről. A társaság már tavaly elkezdte előnyben részesíteni az első kézből származó tesztbeszámolókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ellaberin #6
  Köszönjük emese, mehetsz te a g.tzibe.
 • Kissssss0 #5
  akkor kezdhetik is a fake news gyártó oldalakkal, bbc, cnn, the sun news, satöbbi...
 • monk00 #4
  Ja, persze! Évek óta mondják ezt, és mégis egyre rosszabb. Ígérgetnek csak
 • barret #3
  Nekem is tele a hócipőm velük! Magyarul leírt mondatra miért külföldiről magyarra fordított ákombákomokat dob fel?
 • nlght #2
  Pont ugyanezt akartam írni, rémes lett a google, az első 3 találat sokszor ruszki oldal gépi fordítása, pedig semmi orosz tartalmat nem nézek a youtube-n lévő orosz road rage videót leszámítva 3 évvel ezelőttről.
  Jól elbaszták az alogritmust...
 • Yodafon #1
  Kezdhetnek mondjuk a ruszki oldalak kigyomlalasaval...