SG.hu

Szöveges poszt a TikTok nagy újdonsága

A rövid videókkal híressé vált alkalmazás bekezdésnyi írásokkal újít, amiket zenével és matricákkal lehet érdekesebbé tenni. Úgy látszik, nem csak Zuckerberg (illetve a Threads) startolt rá a pusztuló Twitter felhasználóira, hanem a kínaiak is.

A TikTok felhasználói mostantól a videók és fotósorozatok mellett szöveges frissítéseket is posztolhatnak. Persze hogy ezek kellően illeszkedjenek a táncikálós videók mellé, a tinik ezeket is feldobhatják villogó dolgokkal, és így a szöveges posztok vizuálisan az Instagram Stories-hoz hasonlóan jelennek meg. A felhasználók háttérszínt adhatnak hozzá, szerkeszthetik a szöveg megjelenési módját, valamint zenét és matricákat adhatnak a bejegyzéshez. Esszéket nem lehet írni, a posztoknak 1000 karakteres korlátja van. Más felhasználók is csatlakozhatnak hozzá, hasonlóan ahhoz, ahogyan a videókkal interakcióba lépnek - összefűzve, duettezve(?) és kommentálva.

A TikTok szerint az új tartalmi opció lehetővé teszi az alkotók számára, hogy megosszák történeteiket, verseiket, dalszövegeiket és más írott tartalmaikat a platformon, így egy újabb módot kapnak a kifejeződésre. "A szöveges bejegyzésekkel kitágítjuk a tartalomkészítés határait mindenki számára a TikTok-on és írott kreativitásnak külön teret adunk" - közölte a vállalat az új funkció bejelentésekor.

Mostantól az alkalmazás Kamera oldalának megnyitásakor három lehetőség közül választhatsz: fotó, videó és szöveg. Ha a szöveges opciót választod, a szövegkészítő oldalra kerülsz, ahol beírhatod a bejegyzésed tartalmát. Ezután testre szabható a környezet hangok hozzáadásával, egy helyszín megjelölésével, a megjegyzések engedélyezésével és a Duettek engedélyezésével. Tehát a szöveges posztok ugyanolyan interaktívak és dinamikusak lesznek, mint bármelyik videó- vagy fotóposzt. A vázlatok elmenthetők, és más, még nem közzétett bejegyzésekkel együtt tárolható későbbi szerkesztés céljából.

Bár néhányan bizonytalanok voltak a TikTok tavalyi döntésével kapcsolatban, miszerint elkezdték támogatni a képeket, mára már az alkalmazás szerves részei. Elképzelhető, hogy a szöveges hozzászólásokkal is ugyanez történik, különösen, mivel egyes felhasználók már most is szöveges tartalmakat tesznek közzé a TikTok-on videó vagy kép formájában. A TikTok új funkciója egyszerűen egyszerűbbé és intuitívabbá teszi a szövegalapú tartalmak hozzáadását a platformhoz.

Az, hogy a rövid videókkal befutott platform ilyennel újít önmagában is érdekes, de az időzítés még inkább figyelemre méltó. A Threads, a Bluesky, a Mastodon és még egy sor más platform próbálja magát a Twitter életképes helyettesítőjeként pozícionálni - vagy legalábbis olyasvalamiként, ami megközelíti azt, ami a Twittert szórakoztatóvá tette. Mivel a platform egyre inkább veszít funkcióiból, forgalmából és most már az ikonikus madaras logót is lehúzták a wc-n, így nyitva áll a lehetőség más alkalmazások előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dodo55 #7
    Ezek viszont az ő szuverén belügyeik, amíg nem kérnek segítséget, addig nem avatkozhatnak ebbe külső felek, bármennyire is aggasztó diktatórikus folyamatok zajlanak le a szemeink előtt. De ha már itt tartunk, nekem személy szerint a holland támadómenyét a kedvencem, ő ha jól emlékszem illedelmesen lemondott miután párszázezer ember vagyonát illegális megfigyelések alapján koholt, túlnyomórészt teljesen légbőlkapott vádak miatt foglalta le ott az adóhatóság, de aztán végül inkább mégis kormányon maradt vagy még majd egy teljes évig, mert a vírushelyzetre való hivatkozással nem engedett új választásokat kiírni.

    Na mindegy, vannak sajnos olyan helyek manapság ahol úgy tűnik, túl büszke népek élnek ahhoz, hogy a saját alkotmányos értékeik védelmében szükség esetén kellő mértékben fellépjenek, mindenesetre legalább nemzetközi ügyekben az ő szavaik innentől figyelmenkívülhagyhatóak, a képviselektükre jelölt személyek mandátumai demokratikus felhatalmazás hiányában érvényteleníthetőek (ami ugye ha nem történik meg, akkor pedig az az érintett nemzetközi szervek demokrácia leépítésében való közösségvállalásának tekinthető és így azok feloszthatóak / a kereteik között létrejött nemzetközi szerződések hatályukat vesztik). Mindenesetre az ilyesmi azért nem biztos, hogy szerencsés, ha eddig fajul. Jó lenne látni, ha van megoldás megelőzni az ilyen globális dezintegrációs folyamatokat. Én pl. azt már egy jó ideje működőképesnek vélem, ha a fontosabb komprommitálódott szervezetek-szövetségek mellett párhuzamosan létrejönnének a legfontosabb közös értékeket, együttműködéseket hatékonyan védeni képes alternatívák és így a fertőzött intézmények széthullásakor vagy elhagyásakor a különféle egységek ezekben tovább élhetnének.
  • kvp #6
    "Azért azt nem árt hozzátenni, hogy ezekkel az egyre erősebb gazdasági szankciókkal elvileg egy EP választást is meg kéne tudni jövőre nyerni,"

    Siman meg tudjak nyerni. A spanyol valasztason se lett elso a szocialista part, megis marad kormanyon. Kanadaban Trudeau 30 valahany szazalekkal miniszterelnok. A politika mukodik.
  • Dodo55 #5
    Azért azt nem árt hozzátenni, hogy ezekkel az egyre erősebb gazdasági szankciókkal elvileg egy EP választást is meg kéne tudni jövőre nyerni, csak úgy az amúgy azért lehet nem annyira egyszerű történet, ha közben pl. az egyszeri szavazó olyanokat él át, mintha európai létére igazából ő lenne szankcionálva és megvonva tőle az áruválaszték fele, főleg a megfizethető kategóriákban. És ugye győztes választás nélkül meg tovább szankcionálgatni már nehéz lesz majd úgy, hogy közben továbbra is lehessen döngetni a melleket, hogy itt jurópiában mekkora mindenekfelettálló jogállamiság és mintademokrácia van (Katarban is hogy megirigyelték már a múltkor, még fizetni is próbáltak állítólag érte, hogy exportáljuk nekik oda ;)).
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Amíg nincs betiltva, addig profitmaximalizálásra mennek rá.
    Egyébként meg sokkal valószínűbb, hogy eladásra kerüljön a nyugati Tiktok részleg..
  • zola2000 #3
    Ha betiltják nyugaton a TikTokot, akkor ne csodálkozzanak ha Kínában is betiltják a ... hoppá már betiltottak mindent is.
  • kvp #2
    A Kinarol valo lecsatlakozas (egyre erosebb gazdasagi szankciok) kereteben a tiktokot a nyugati vilagban ugy fogjak betiltani mint ahogy a twittert, amint minden fontos user atvaltott az elvart modon viselkedo threadsre. Az egyetlen akadaly, hogy az EU-ban elobb el kell torolni az adatvedelmi torvenyeket vagy meg kell valtoztatni, hogy megfeleljen az amerikai allam es a meta elvarasainak.
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Hiénák érzik a dögszagot ^