Berta Sándor

Franciaország betiltotta a TikTokot a köztiszt­viselők munkahelyi telefonjain

Az elmúlt hetekben nyugati kormányok és intézmények sora tette tiltólistára a TikTokot.

A kínai szoftvert betiltotta az Európai Bizottság , megbüntették Törökországban, aggályok merültek fel azzal kapcsolatban Csehországban, megtiltották a használatát a brit hivatali eszközökön és Skóciában, valamint a holland és a belga közigazgatásban.

Most Franciaország is követte a példát és megtiltotta a kínai tulajdonú videómegosztó alkalmazás használatát a köztisztviselők munkahelyi telefonjain. Mindezt Stanislas Guerini francia közszolgálati miniszter jelentette be.

"Annak érdekében, hogy garantáljuk a közigazgatásunk és a köztisztviselők kiberbiztonságát, a kormány úgy döntött, hogy betiltja az olyan szabadidős alkalmazásokat, mint a TikTok a köztisztviselők hivatali telefonjain" - hangsúlyozta a politikus.

Guerini hozzátette, hogy több hete Franciaország több európai és nemzetközi partnere is intézkedéseket fogadott el a TikTok letöltésének és telepítésének korlátozására vagy betiltására a közigazgatásukban. A szabadidős alkalmazások nem rendelkeznek megfelelő szintű kiberbiztonsággal és adatvédelemmel ahhoz, hogy a közigazgatások eszközein telepíthessék őket. A francia közszolgálati miniszter jelezte, hogy a tilalom azonnal hatályba lép és a kormányzati szolgálatok figyelemmel fogják kísérni a szabályok betartását.

A politikus végül leszögezte, hogy a tilalom alól kizárólag szakmai okokból, például egy-egy közigazgatás intézményi kommunikációja miatt adható felmentés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!