Berta Sándor

Két kijelzős táblagépet fejlesztett ki az EeWrite

A kínai gyártó úgy gondolta, hogy miért ne lehetne a videókat és az elektronikus könyveket is egyetlen eszközön megtekinteni.

Az egyelőre prototípusként elérhető EeWrite E-Pad X egy 9,7 hüvelykes, 2048 x 1536 képpont felbontású LCD-képernyővel ellátott táblagép és a hátoldalán egy szintén 9,7 hüvelykes, 4:3 képarányú, 1200 x 825 pixeles felbontású E-Ink-kijelzővel felszerelt elektronikus könyvolvasó egyben. A pixelsűrűség 150 PPI. Az új készülék előnye többek között, hogy támogatja a Wacom digitális tollak használatát, aminek köszönhetően igény esetén az E-Ink-képernyőn akár jegyzetek és vázlatok is készíthetők. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a digitális tollakat az LCD-kijelzőn is használni lehet-e.


A végleges változat a prototípusnál sokkal vékonyabb lesz. A felhasználók egyetlen gomb segítségével válthatnak majd a két kijelző között, ugyanis azokat egy időben nem lehet használni. A prototípust ellátták egy MediaTek MT8176 típusú hatmagos System-on-Chippel, 2 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájt belső flashmemóriával. Van benne WLAN-támogatás, két sztereó hangszóró és egy USB Type-C csatlakozó. Az EeWrite márka a sencseni Wisky tulajdonában van. Az egyelőre nem ismert, hogy mikor jelenik meg az eszköz végleges verziója és az mennyibe kerül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!