Berta Sándor

Elérhető az Acer Chrome OS-t futtató táblagépe

A tajvani gyártó a készüléket elsősorban az oktatási piacra szánja.

Az Acer Chromebook Tab 10 az első olyan táblagép, amelyen a Chrome OS operációs rendszer fut. Az eszközről már januárban írtunk, azt a társaság egy New York-i nemzetközi sajtókonferencia keretében mutatta be. A terméket elsősorban az oktatási piacra szánja a vállalat. Az új modellt az Acer 9,7 hüvelykes IPS-kijelzővel látta el, amelynek felbontása 2048 x 1536 képpont. A képernyő támogatja az akkumulátor nélkül működő és a készülék házában elhelyezhető Wacom EMR-Stylus alkalmazását, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk, hogy elveszítik a kiegészítőt.


A táblagépbe a Rockchip által gyártott rendszerchip került, amelynek órajele 2 GHz. Az Acershop anyaga alapján a fő egység az OP1, amely egy kétmagos Cortex-A72 és egy négymagos Cortex-A53 processzort ötvöz magában. Ehhez társul a WiFi- és a Bluetooth 4.1-támogatás, a 4 gigabájt RAM, valamint 32 gigabájt flashmemória egészít ki. Az utóbbi mennyiség MicroSD-memóriakártya segítségével bővíthető. Az eszköz elején helyezték el az egyszerű 2 megapixeles kamerát, míg a hátoldalra került a némileg nagyobb felbontású 5 megapixeles kamera.

A Chromebook Tab 10 elsősorban az amerikai oktatási piacra készült, a bevezető ára a tengerentúlon 329 dollár, illetve 329 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!