Berta Sándor

Év végén jöhet a Raspberry Pi 3-ra épülő táblagép

A készüléket egy fejlesztőcsapat készíti el.

A CutiePi nevű csoport úgy döntött, hogy egy olyan 209 x 124 x 12 mm méretű terméket alkot meg, amely a Raspberry Pi 3-ba is beépített Broadcom BCM2837B0 típusú rendszerchipre fog épülni és 1280 x 800 képpont felbontású, 8 hüvelykes IPS-LCD érintőképernyővel rendelkezik majd. A 350 gramm súlyú eszközt az elképzelések alapján ellátják egy fogantyúval is, a beépített LPDDR2 SDRAM ugyanakkor meglehetősen kevés, mindössze 1 gigabájt lesz.

A táblagép 4800 mAh-s akkumulátort fog kapni és annak feltöltése microUSB-porton keresztül lesz lehetséges. A CutiePi Board V1.0-t, amelyre az új készülék fog épülni, ellátják egy-egy USB Type-A- és HDMI-porttal, valamint microSD memóriakártya-olvasóval és giroszkóppal. Az operációs rendszer a Raspbian OS különleges, kifejezetten az érintőkijelzőkhöz igazított verziója lesz. S a termék rendelkezik majd WLAN 802.11 b/g/n- és Bluetooth 4.0-támogatással is.

A CutiePi várhatóan az év végétől lesz elérhető, a konkrét bevezető ára egyelőre nem ismert. A fejlesztők ugyanakkor 150-250 dolláros árat tartottak elképzelhetőnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    Az a giroszkop csak arra kell, hogy dolesszenzorkent lehessen hasznalni, azaz tudja hogy vizszintesen vagy fuggolegesen tartjak a kijelzot es magatol atvaltson amikor elforgatjak. Kb. minden rendes android-os keszulekben alap mar jopar eve.
  • esztyopa #3
    Hogy mire nem képes ma már a tudomány...
    Giroszkóp a táblagépben!
    Tehát biciklizni is lehet rajta.
    Vagy a tök siker tulaj baj nélkül haza tud navigálni a táblagéppel,mert a giroszkóp nem engedi hanyattesni.De akkor hol van a GPS?
  • kvp #2
    RPi4-bol meg nincs compute module, azaz lapos, csatlakozok nelkuli valtozat.

    Persze egy teljes 4-esre is epithetnenek, de az picit vastagabb lenne, olyan 4 centis. Cserebe nem 1 hanem 4 usb lenne rajta es eleg ram meg proci hogy hasznalhato legyen.
  • Ellaberin #1
    Már elavult, komolyan gondolják ezt? Talán egy RPI4-re épülő masina...