Franczy

HP szerver tervek

A Hewlett-Packard nagyon bízik abban, hogy a cég legújabb, PA-RISC 8700-as processzorokra épülő szerverei kemény ellenfelet jelentenek majd a különböző IBM és Sun Microsystems számítógépek számára.


N osztályú HP szerver
A HP még az idei év folyamán be kíván majd mutatni egy olyan középkategóriás Unixos szervert, mely tizenhat darab nagyteljesítményű processzora révén méltó ellenfele lehet majd a legtöbb, hasonló kategóriába tartozó rivális terméknek.
Mark Hudson, a Hewlett-Packard Unix szerverekért felelős marketing menedzsere elmondta, hogy az új HP szerverek lényegében a korábbi nyolcprocesszoros, N-osztályba tartozó számítógépek PA-RISC 8700-as típusú processzorokkal történő felújított változatainak lesznek tekinthetőek. Hudson arról is említést tett, hogy az új középkategóriás szervereket később hasonló, de már high-end kategóriába tartozó HP szerverek is követni fogják majd.

Az N-osztályba tartozó számítógépekben tűnnek majd fel először a PA-RISC 8700-as CPU-k. A 8700-as processzorok a korábbi 8600-as típusú CPU-knál körülbelül 30-40 százalékkal lesznek gyorsabbak. Az új processzorok egyébként 600-900 MHz közötti frekvenciákon fognak majd üzemelni.

A Hewlett-Packard a középkategóriás szerverek bemutatásán kívül egyéb újdonságok bemutatását is tervezi. Ilyen újdonság lesz többek közt egy "bladed" architektúrára épülő szerver. Az ilyen architektúrát használó szerverek esetében egyébként a mérnökök szerverek tucatjait tömörítik össze egy kisebb helyre. Az ilyen HP újdonságokat a cég elsősorban webszervereknek ajánlja.

Hudson állítása szerint az idei év harmadik negyedévében végre napvilágot látnak majd az első Intel Itaniumos HP szerverek is, melyeket a HP mérnökei az Intel mérnökeivel közösen fejlesztettek ki. Az Itanium a világ legnagyobb chipgyártó cégének, az Intelnek az első 64 bites, IA-64 architektúrára épülő processzora, melyet már több éve vár az egész szakma, de a folytonos csúszások miatt a chip még mindig nem jelent meg a piacon.

Duane Zitzner, a Hewlett-Packard Computing Division elnöke elmondta, hogy 2002 második felében tervezik a második generációs IA-64 architektúrára épülő Intel McKinley processzorokra épülő HP szerverek bemutatását. Az említett processzort egyébként az Intel nemrégiben, az IDF keretein mutatta be először nagyobb közönség előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!