JohnnyCage

Az nVidia szabvánnyá vált a HP PC-kben

Az nVidia Corporation, amely lassan egyeduralkodóvá válik a PC grafikus chipek piacán, a napokban jelentette be, hogy a Hewlett Packard Co. HP8720 és HP9720 Pavilion otthoni célra szánt PC sorozata GeForce 2-alapú grafikus kártyákat fog tartalmazni.

Az nVidia, amely az elmúlt hetekben a 3dfx felvásárlásával alaposan felkavarta a 3D gyorsító grafikus kártyák és chipek amúgyis zavaros vizét, jelentős változtatásokat vezetett be stratégiájában, amelynek célja további OEM partnerek megnyerése volt legújabb GeForce 2 chipsorozatának. A 3dfx felszámolásával egy komoly versenytárstól szabadult meg a cég, amelynek piaci részesedését most megszerezheti a fennmaradt három nagy cég (ATI, nVidia, Matrox). Mivel azonban a Matrox közölte, hogy egy időre mellékvágányra tette otthoni célra szánt kártyáinak fejlesztését, így az nVidia-nak kizárólag az ATI-val kell "osztoznia" a volt 3dfx partnereken.

Az OEM partnerek gépeibe szánt GeForce 2 MX és Pro grafikus chipek megnyerő sebességük mellett második generációs T&L képességekkel, per-pixel shading és advanced video processing képességekkel bírnak. A Hewlett Packard új, nVidia grafikus chippel szerelt gépsorozatai közvetlenül, az interneten keresztül lesznek megrendelhetőek. A HP a Pavilion modelleket otthoni, multimédia "mindent egyben" gépeknek szánja. A gépek alapkiépítésben tartalmazzák a DVD meghajtót, a DSL modemet, a multimédia perifériákat (hangkártya, hangfal, stb.).

"A nagy grafikus teljesítmény napjainkra elengedhetetlen lett minden otthoni platformba.", mondja Dan Tivoli, az nVidia marketingigazgatója. "A HP Pavilion felhasználóinak azonnal feltűnik majd a GeForce 2 által nyújtott nagyszerű 3D teljesítmény, legyen szó akár webböngészésről, játékról, vagy bármilyen otthoni multimédia alkalmazásról."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!