Berta Sándor

Nagy-Britannia is tovább vizsgálja az ARM felvásárlását

A szigetország ugyanolyan döntést hozott, mint korábban az Európai Bizottság.

Az nVidia tavaly szeptemberben jelentette be, hogy 40 milliárd dolláros tranzakció keretében megszerezte az ARM Limitedet a SoftBank csoporttól. Október végén kiderült, hogy az Európai Bizottság megvizsgálja az üzletet és 90 munkanapon belül, vagyis legkésőbb 2022. március 15-ig meghozza a végső döntését az ügyben.

Nadine Dorris brit digitális miniszter arra utasította a Competition and Markets Authority (CMA) nevű helyi fogyasztóvédelmi és versenyhivatalt, hogy átfogó versenyjogi vizsgálatot folytasson le a felvásárlás tekintetében. A CMA egyébként korábban azt az álláspontot képviselte, hogy a tranzakció "valódi problémákat" jelenthet a piaci verseny szempontjából. Véleményük szerint a tranzakció négy területen csökkentheti a versenyt, az adatközpontok, a dolgok internete, az autóipari szektor és a videójátékok piacán. A cél most ezeknek az aggodalmaknak a kivizsgálása, erre 24 hetük van.

Dorries kiemelte, hogy az ARM különleges pozíciót tölt be a globális technológiai szállítóláncban és meg kell bizonyosodniuk arról, hogy az üzlet hatásait teljes mértékben figyelembe vették. A CMA ezért a piaci verseny és a nemzetbiztonság szempontjából fogja elkészíteni a jelentését, továbbá tanácsot ad majd azzal kapcsolatban, hogy az ügyben melyek lehetnek a következő lépések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!