Berta Sándor

Új chipeket fejleszt az okosórákhoz a Qualcomm

A társaság szeretne komolyabb tényező lenni a piacon.

A Qualcomm bejelentette, hogy a jövőben az eddiginél sokkal több pénzt fektet be a Wear OS operációs rendszerekhez készített Snapdragon Wear System-on-Chipek (SoC) fejlesztésébe. Az új termékek tervezése és készítése már elkezdődött, ugyanakkor a munkát befolyásolta, hogy a Wear OS platform eddig nem túlzottan sikeres.

A cég közölte, hogy az elmúlt öt esztendőben több mint 40 millió olyan okosórát értékesítettek világszerte, amelyeket Snapdragon Wear System-on-Chipekkel szereltek fel. Bár ez a szám elsőre magasnak tűnik, de valójában az eladások több mint 75 gyártó több mint 250 különböző készüléke között oszlanak meg, másrészt tavaly csak az Apple Watch modellek esetében 43 millió eladást regisztráltak. A Wear OS ezáltal komoly lemaradásban van a vetélytársakhoz képest. Miután szinte az összes Wear OS okosórában Qualcomm Snapdragon Wear SoC működik, így ezek az értékesítési adatok visszatükrözik a Google operációs rendszerét futtató okosórák eladási adatait.

A Qualcomm azonban nem akarja feladni ezt a piacot, inkább jelentős mértékben növelni akarja a Snapdragon Wear platformba való befektetéseket és már a következő években új chipeket szeretne piacra dobni.

Fontos ugyanakkor, hogy az eszközök ne járjanak úgy, mint a Snapdragon Wear 4100, ezért a gyártó életre hívta a Wearables Ecosystem Accelerator Program nevű kezdeményezést. A cél egy olyan platform megalkotása, amely egyszerűbbé teheti az új termékek kifejlesztését és piacra dobását. A projekthez több mint 60 vállalat csatlakozott, akik megosztják egymással a tudásukat, a prototípusaikat, a fejlesztéseiket és a technológiáikat. A cégek között van az ARM, a BBK, a Fossil, az Oppo, a Verizon, a Vodafone és a Zebra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!