Gyurkity Péter

Saját chipjeire állna át telefonjainál a Samsung

Ezek gyártását futtatnák most fel, hogy megduplázzák a jelenlegi részesedési arányt.

Az első számú okostelefon-gyártó a legutóbbi hírek szerint komolyan készül az AMD közreműködésével kialakított újabb típus piacra dobására, nemrég ezzel kapcsolatban arról számoltunk be, hogy már megmutatták a Galaxy S22 erejét. Most ezen Exynos-chipek gyártásának felfuttatásáról érkezett friss jelzés, a cég ugyanis saját megoldásait szeretné előnyben részesíteni.

A házon belül fejlesztett SoC-család kapcsán az utóbbi években pozitív és negatív visszajelzéseket egyaránt láthattunk, az Exynos név azonban számos esetben váltott ki komoly kritikát, leginkább a teljesítmény, a hatékonyság, valamint a hőleadás kapcsán. A Samsung saját okostelefonjainak alig 20 százaléka támaszkodik ilyen egységre, a külsős partnereknél (Vivo, Meizu, stb.) ez az arány már 10 százalék alá süllyedt, így bőven van hely a javításra, amit most kezdenének el. A szintén dél-koreai illetőségű ETNews most arról adott hírt, hogy felfuttatnák az Exynos darabszámait, ennek révén viszonylag rövid időn belül megdupláznák az ezeket használó telefonok arányát, amelynek eredményeként idővel akár a Galaxy-okostelefonok 50-60 százaléka is ebbe a táborba tartozna.

Ágazati források elmondása alapján az 5G-eléréssel és a hőleadással kapcsolatos problémákat is sikerült orvosolni, ez mindenképpen fontos szempont a gyártás felfuttatása és a felhasználás kiterjesztése terén, bár arról egyelőre nem szól a fáma, hogy pontosan mit terveznek a soron következő zászlóshajó, a Galaxy S22 összeállításánál. Könnyen lehet, hogy ezúttal is vegyes felállást kapunk majd, vagyis egyes piacokon a Qualcomm csúcskategóriás chipje, az egyéb régiókban pedig az aktuális Exynos-csúcstartó lesz majd ezen készülékekben, ez utóbbi azonban minden bizonnyal az Exynos 2200 lesz, amely már 5 nanométeren készül, az AMD által leszállított grafikus vezérlővel.

A Samsung évi 50-60 millió darabbal növelné az eladott telefonok számát, ehhez szintén arra lesz szükség, hogy a felhasználók kedvező módon reagáljanak a tervekre, valamint az ezek eredményeként piacra dobott telefonok megjelenésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #3
    Az a baj ezzel, hogy ugyanazon argus szemekkel azt is eszreveszik ha valaki lemasolta a sajat vedett megoldasaikat, es abbol nagyon gyorsan milliardos birosagi perek lesznek.
    Szoval otleteket lehet lopni, de komplett megoldasokat nem, szoval le kell sajat maguknak fejleszteni.

    Persze sokkal konnyebb olyan dolgokat fejleszteni ami mar bizonyitottan mukodik masnal, mint valami olyat ami akar zsakutcanak is bizonyulhat kesobb.
  • end3 #2
    A gyártók árgus szemekkel figyelik, egymás fejlesztéseit, - ha kell egy kis ipari kémkedéssel már a terveket is megszerzik és elemzik, - és a haszon érdekében ha kell, mindenki kopizik mindenkiről.
  • M2 #1
    Megint Apple-copy.