Gyurkity Péter

Felhagy a reklámokkal a Samsung

A cég saját alkalmazásaiból is eltűnnek az ajánlatok, ezzel letisztul a felület.

A Samsung telefonjai kapcsán nemcsak az újabb generációk, azok funkciói, hanem a telefonokon megjelenő reklámok is komoly visszhangot váltanak ki a felhasználók oldalán, a jelek szerint azonban a cég végre lépni készül. A döntés révén végleg eltűnhetnek ezek az ajánlatok a saját alkalmazásokból, így letisztul a felület és javul a felhasználói élmény.

Azt ugyan már tavaly megírtuk, hogy nem lesznek reklámok a dél-koreai gyártó telefonjain, ez azonban nem tartotta vissza őket attól, hogy egyes saját alkalmazásokon belül továbbra is ilyen ajánlatokkal bombázzák a felhasználókat. A gyakorlat tulajdonképpen már 2 éve kiváltja a vásárlók ellenérzését, ezzel kapcsolatban azonban nemrég már napvilágot látott a hír, miszerint végre elszánták magukat az eredeti döntés módosítására. Ezt nem sokkal később a The Verge számára adott válaszban erősítették meg, vagyis már biztosra vehetjük, hogy a hivatalos álláspont is a reklámok száműzése, erre pedig hamarosan sort is kerítenek majd.

Jelen pillanatban igazán 3 saját appon belül lehet zavaró a reklámok felbukkanása, ezek sorrendben a Samsung Weather, a Samsung Pay, valamint a Samsung Theme. A megerősítés szerint még az év vége előtt megjelenő frissítésben ezek az alkalmazások is letisztulnak, a jövőben tehát itt sem jelennek majd meg reklámok, bár azt egyelőre még nem árulták el, hogy pontosan mikor és mely frissítés révén ismerhetjük majd meg az új verziót. A cég persze kiemeli, hogy ők a maguk részéről a felhasználók számára optimális élményt szeretnék biztosítani, éppen ezért mindig is hallgatnak a visszajelzésekre, viszont erre válaszul rögtön kiemelhetjük, hogy durván két évig tartott, míg beismerték az eredeti lépés hiábavalóságát.

A One UI többek között azért válik majd meg a reklámoktól, mert a gyártó egyes megoldásai (lásd Galaxy S21 Ultra) 1000 dollárnál is magasabb árakon jelennek meg, a reklámok jelenléte pedig egy ilyen összeg kifizetése után sokakat eltántoríthat a vásárlói hűség gondolatától.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mutantleg #1
    "Végét vetik a zenének S hazamennek a legények."