Gyurkity Péter

Drónokkal szállítja ki telefonjait a Samsung

Egy európai országban vezetik be az új módszert, egyelőre csak néhány típusnál.

A különböző fejlesztések terjedésével a drónok a polgári szektorban is megjelentek, amire nem sokkal később az egyes nemzetállamok is reagáltak, mégpedig a részletes szabályozás megalkotásával itthon többek között a regisztráció vált nemrég kötelezővé. Ezt persze a nagy gyártók és e-kereskedelmi óriások sem hagyhatták szó nélkül, közülük most a Samsung tett egy érdekes lépést.

Az okostelefonok területével kapcsolatban nemrég arról írtunk, hogy idén gyors helyreállás várható, erre nyilván a piacon jelenlévő cégek is gőzerővel készülnek. A Samsung most egy új bejelentéssel tette egyértelművé, hogy a kiszállítás új korszakára is készülnek, mégpedig egy friss partnerrel, amely egyelőre egy európai országban, azon belül is egyetlen városban, annak területén teszi lehetővé a drónokkal való házhoz szállítást. Az első körben egyelőre néhány prémium fejlesztés és középkategóriás típus megvásárlásakor választhatják a helyi felhasználók az új módszert, a listán ugyanis a Galaxy S21 Ultra, a Galaxy Buds Pro, a Galaxy Tab S7, a Galaxy Watch 3, valamint a Galaxy A-sorozat tagjai szerepelnek.

Jelen pillanatban az írországi Oranmore lakosai vehetnek részt a pilot jellegű projektben, amely a Manna Drone Delivery közreműködésével indult most el. A hivatalos magyarázatban természetesen a felhasználói élmény további fokozása, annak optimalizálása jelenik meg elsődleges indokként, viszont nagy kérdés, hogy a mindennapok során mennyiben sikerül majd ezt elérni. Maguk a drónok a cég saját fejlesztései, ezek közvetlenül házhoz repülhetnek, mégpedig 50-80 méter közötti magasságon, legfeljebb 60 km/h-s sebességgel. Ez az ígéretek szerint 3 percen belüli kiszállítást biztosít a város területén belül, ez azonban nyilván sok másik tényezőtől is függ majd.

A tervek szerint Írország teljes területére kiterjesztenék az új módszert, Oranmore lakosai viszont már most igénybe vehetik a szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!