Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Galaxy W22

A Samsung folytatja a sorozatot, a magas árhoz hajlítható kivitel társul.

A dél-koreai gyártó kapcsán több éven keresztül beszámoltunk a W-sorozat egyes tagjairól, azok bemutatkozásáról, bár a család első néhány tagja tulajdonképpen kiemelkedően drága, Androidot futtatót clamshell-telefon volt, amelyek a kétezres évekre emlékeztető formában jelentek meg. A cég 2019-ben változtatott a filozófián, onnantól kezdve a hajlítható készülékeket turbózták fel és dobták piacra új néven, ezt a hagyomány folytatják most.

A cég, amely nemrég a Galaxy S22 erejét mutatta meg a nagyközönségnek, saját kínai hivatalos oldalán jelentette be a Galaxy W22 befutását, a szokásos hardveres specifikációval és az azokat kísérő képekkel együtt. Ahogy a tavaly piacra dobott W21 esetében is tették, ezúttal is a Fold-sorozat friss tagját módosították, így a W22 tulajdonképpen a Galaxy Z Fold 3 hardverére épül, annak prémium változataként jelenik meg – nem mintha a Fold 3 szerény jellemzőkkel, vagy akár kedvező áron bukkant volna fel. A „szuperprémium” megoldás ennek megfelelően nagy teljesítménnyel, elegáns kivitelben válik elérhetővé, azonban néhány korlátozással, hiszen a telefon nem minden régióban lesz kapható.

A specifikáció terén megmarad a 6,2 hüvelykes Super AMOLED-kijelző, ennek mérete azonban a kihajtással 7,6 hüvelykre növelhető, a frissítési ráta mindkét esetben 120 Hz, miközben a megfelelő erőről a Snapdragon 888 chip gondoskodik. A memória mérete 12-ről 16 GB-ra ugrik, a belső tároló kapacitása ezúttal 256 GB, az S Pen támogatása szintén megmarad a készüléken, amely viszont (legalábbis a kínai piacon) nélkülözni fogja a Google Mobile Services platformot. Legalább ilyen fontos az egyes frekvenciasávok támogatása, amennyiben ugyanis a kínai piacra szánt példányokat importáljuk, könnyen lehet, hogy nem minden itthoni frekvencia támogatása lesz megoldott.

A hivatalos ár odaát 2640 dollárnak felel meg, ez nyilván a prémium (és az időtállóbb, illetve strapabíróbb) kivitelnek köszönhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!